McDonald’s på Amfi Steinkjer er i likhet med de tre restaurantene i Trondheim samt to i Innlandet, eid av Claes-Göran Jönsson gjennom selskapet Qsc Restauranger AS.

I fjor sommer ble Joakim Næss (22) ansatt som restaurantsjef på Steinkjer, da daværende restaurantsjef, Tonje Lagesen Sotberg, skulle ut i permisjon.

Ansvar for 400 ansatte på seks restauranter

Men allerede nå har han fått enda større oppgaver. Fra 2. mai har han begynt som Operations Manager i hele organisasjonen.

Dermed får han hovedansvaret for målstyring, coaching og videreutvikling av til sammen 400 ansatte fordelt på seks restauranter.

– Jeg hadde egentlig tanker om å begynne å studere til høsten, men det ser ikke ut til å bli noe av med det første, sier han og ler.

Fortsatt ansvar for McDonald’s Steinkjer

Selv om han begynner i ny jobb, skal likevel ha det formelle ansvaret for restauranten på Amfi fram til Lagesen Sotberg er tilbake fra permisjon utpå sommeren.

Foto: Morten Antonsen

– Jeg kommer til å være mye i Trondheim fremover. Men jeg har et veldig godt øye til Steinkjer, så jeg skal også være her en del og sørge for at restauranten blir godt passet på, sier Joakim, som opprinnelig kommer fra Malvik.

Mens han har vært restaurantsjef, har han forbedret systemer og rutiner og økt omsetningen med hele 30 prosent.

– Da jeg tok over for Tonje, var hun allerede godt i gang med å få dreid restauranten i en god retning. Hun kommer til å fortsatt gjøre det kjempebra. Hvis jeg ikke hadde vært trygg på det, ville jeg ikke følt meg komfortabel med å forlate Steinkjer for å klatre videre oppover, forklarer han.

«Leave no stone unturned»

– Hva gleder du deg til i den nye jobben?

– Med denne forfremmelsen blir organisasjonen mer robust, noe som legger grunnlag for enda bedre resultater. Mitt hovedfokus vil være å utvikle fremtidige ledere som kan bidra til å ta hver enkelt restaurant til nye høyder, sier han

Med den lynkarrieren Joakim har hatt, er det naturlig å spørre om hvilke karriereplaner han har på veldig lang sikt.

– Ambisjonen min er å få ut mitt maksimale potensial. «Leave no stone unturned» er mitt motto.