Eidshagen snakker om det siste og «endelige» forslaget til redningsplan for Norske Skog, som papirkonsernets styreleder Christen Sveaas la frem sist onsdag.

Eidshagen er ansvarlig for kredittobligasjonsfondet Forte Kreditt, som har en samlet forvaltningskapital på rundt 240 millioner kroner.

- Må være disiplinert

- Jeg tror det er mulig å få til en løsning som er bedre for disse obligasjonene enn i dag, sier Eidshagen til Adresseavisen.

- Sveaas har sagt at dette er det endelige forslaget, og at det ikke blir flere forhandlinger. Betyr dette at du ikke tror på det?

- Nei, jeg gjør ikke det. Kanskje viktigere er det at man som obligasjonseier ofte blir bedt om å akseptere en dårlig deal eller å ikke få igjen noen ting. Da må man være disiplinert, og si at man heller sender selskapet til skifteretten, sier Eidshagen.

- Og slik dette forslaget er, så foretrekker jeg heller skifteretten, understreker han.

Ansvarlig: Arne Eidshagen er senior porteføljeforvalter hos Forte Fondsforvaltning i Trondheim. Foto: privat

Det var nettavisen E24 som først omtalte at Forte Fondsforvaltning vil takke nei til styrets forslag.

Tror ikke driften påvirkes

Eidshagen sier til Adresseavisen at han ikke tror den finansielle knivingen vil påvirke driften av Norske Skogs syv papirfabrikker, inkludert fabrikken på Skogn hvor det jobber rundt 350 ansatte.

- Hvis jeg hadde trodd det, så hadde holdningen min vært helt annerledes, sier han.

I en børsmelding som ble sendt ut mandag understreket Norske Skog-ledelsen sterkt at driften ved de syv papirfabrikkene ville fortsette som normalt, uavhengig av resultatet av gjeldsforhandlingene.

Stor kreditor sier nei

Sent torsdag kveld la det amerikanske investeringsfondet Restructuring Capital Associates L.P. og partnerselskapet Bennett Management Corporation ut en pressemelding der de varslet at de ikke vil godta den siste redningsplanen som Norske Skog har lagt frem.

Ifølge selskapets grunnlegger James Bennett er de den største usikrede kreditoren til Norske Skog, noe som setter dem i en posisjon til å blokkere styrets siste redningsforslag.

Christen Sveaas varslet derimot at det ikke var aktuelt å endre forslaget:

- De usikrede kreditorene vil sitte igjen med verdier for rundt 450 millioner kroner hvis de godtar forslaget. Hvis de ikke gjør det, vil de ikke sitte igjen med noe, sa Sveaas til Adresseavisen fredag ettermiddag.

Rett til å kjøpe aksjer

Arne Eidshagen tror derimot at det vil komme et forslag på bordet der de usikrede obligasjonseierne kommer bedre ut, og han tror det vil komme før akseptfristen for det siste forslaget går ut.

I styrets siste forslag blir all usikret obligasjonsgjeld gjort om til egenkapital i Norske Skog, og etter denne konverteringen vil de usikrede kreditorene sitte igjen med 6,3 prosent av aksjene i selskapet.

Samtidig får både de og dagens eiere rett til å tegne seg for nye aksjer som vil øke eierandelen, og Eidshagen sier at det er et av områdene hvor man kan finne en ny løsning.

- Jeg tror løsningen også må innebære en større andel tegningsretter til de usikrede obligasjonseierne, relativt til eksisterende aksjonærer, sier Eidshagen.