Onsdag ettermiddag denne uka solgte eiendomsmegler i Proaktiv, Kenneth Vårvik, et småbruk til 11,9 millioner kroner. Prisantydningen var på 7,5 millioner kroner.

– Vi la ut eiendommen for salg torsdag før påske, og det viste seg relativt tidlig at interessen var stor. Vi har hatt privatvisninger nesten hver dag gjennom hele påska – litt for å ta unna det store presset, sier Vårvik.

På visningsdagen tirsdag var det strålende vær, noe som igjen var med på å øke interessen, mener megleren.

– Vi var heldige med godt vær på hovedvisningen. Dette er en stor eiendom på 20 mål tomt, og med det fine være ble ute- og innerom nærmest grenseløst, forklarer han.

Verksted og gapahuk

I salgsannonsen beskrives eiendommen som et svært innholdsrikt småbruk. I tillegg til villa med utleiemulighet, er det også frittstående verksted på 129 kvadratmeter, egen gapahuk, dobbeltgarasje og rundt 8,7 mål dyrka mark på tomta.

Tomta i Klæbu er på hele 20 mål. Foto: Inviso/Joakim Reinaas

Eneboligen i Osbakkvegen i Klæbu har et bruksareal på 356 kvadratmeter, og inneholder blant annet tre stuer, fire soverom, to bad og velværeavdeling med treningsrom, dusj og badstu.

Ifølge Vårvik var det mange typer interessenter.

– Vi traff i flere deler av kjøpeområdet. Her snakker vi om alt fra heste- og hundefolk til barnefamilier som i utgangspunktet så på andre områder i byen. De forelsket seg i plassen og ville by, forklarer megleren.

På tomta finnes det også egen gapahuk. Foto: Inviso/Joakim Reinaas

Vårvik forteller at tomta ligger i et LNF-område (Landbruks-, natur- og friluftsområde).

– Det betyr at det å dele ut ei tomt vil være en vanskelig og lang prosess. Det tror jeg ville ha vært ei dårlig investering, fordi det er så tøft å få til, sier han.

– Tålt å være høyere

Etter budrunden ble eiendommen til slutt solgt for 4,4 millioner kroner over prisantydning.

Eiendomsmegler og partner i Proaktiv, Kenneth Vårvik. Foto: Proaktiv

– Var prisantydningen for lav?

– Vi var to meglere som så på dette, og det var ingen bevisst strategi å legge seg lavt. Når man i ettertid ser at det var såpass mange interessenter og budgivere, kan vi jo si at prisantydningen hadde tålt å være høyere. Dette er ikke bare godt meglerhåndverk, sier Vårvik og legger til:

– Å prissette en slik eiendom er vanskelig. Når det gjelder slike typer eiendommer, ser vi ofte at de enten er veldig populære og blir solgt med en gang, eller så ligger de ute for salg lenge. I dette nærområdet er det ikke solgt noen lignende eiendommer i nyere tid, og da er det vanskeligere å sammenligne.

Vårvik peker på de nok hadde fått en helt annen salgsprosess dersom de hadde satt en prisantydning på elleve millioner kroner. Han peker imidlertid også på at planleggingsarbeid var avgjørende for et godt salgsresultat.

– Planleggingen av salget ble startet allerede i fjor. Vi sørget da for å få tatt sommerbilder for å få vist fram eiendommen i all sin prakt, sier han.