– Tusen takk, det var veldig hyggelig. Det kom veldig overraskende, men du trøste meg , det var gøy!
Det sa en stolt Vidar Garnvik, som sammen med Heidi og resten av teamet i Garnvik Røkeri i kveld ble kåret til kategori-vinner under den prestisjefylte konkurransen Det Norske Måltid. Garnviks Røkeri hadde to av tre finaleprodukter i kategorien «sjømat foredlet» og stakk av med hedersbetegnelsen.
– Jeg er veldig stolt over at vi lykkes denne gangen, vi har vært med i tre år og hatt litt stang ut. Men vi har jobba på og hatt fokus på det vi skal ha fokus på, det er produktet vårt, som vi har klkkkertro på, sier Vidar Garnvik til Matkanalen, som i kveld viser prisutdelingene under Det Norske Måltid.
Øyregionen har også to andre matprodusenter med i finaleheatet. «Krabbeklør, gigant» fra Hitramat var finalist i kategorien «sjømat», men nådde ikke helt opp. Her ble fersk skatefilet fra Domstein Sjømat i Stavanger utropt til vinner.
Hitra Gårdsmat har to oster i finalen til «Årets ost». Her er i skrivende stund vinneren ennå ikke avslørt.
Vidar Garnvik sender en stor takk til ansatte, medeier Måsøval, til alle kundene og ikke minst til sin Heidi:
– Heidi er gravlaksens dronning, det er hun som står for den, sier Vidar i sendinga.
Det Norske Måltid arrangeres i 2021 for 14. året på rad, og er en av landets mest prestisjefylte konkurranser innen mat og drikke.
Her kan du se sendinga fra Matkanalen:
Finalister i Det Norske Måltid
Finalister Årets ost:
Blå – Hitra gårdsmat, Trøndelag
Holtefjell XO – Eiker Gårdsysteri, Viken
Ung Grotteost – Hitra gårdsmat, Trøndelag
Finalister Årets sjømat foredlet:
Gravet Laks – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Røkt Ørret – Garnviks Røkeri, Trøndelag
Tradisjonell einerrøykt svanøylaks – Svanøy Røykeri, Vestland
Finalister Årets sjømat:
Krabbeklør, gigant - Hitramat
Fersk Skatefilet, Domsetin Sjømat, Stavanger
Trollgodt, Frisk Fisk, Agder