Nok en aktør vil knive om Trondheims smultringmarked.

Nykommeren Daddys Dounuts stiller med sentral plassering og kjøkkensjef med erfaring fra to Michelin-restauranter: Maaemo i Oslo, og Bare Restaurant i Bergen.

- Etter ti år som kokk andre steder, ville jeg starte noe eget. Her er jeg kjøkkensjef med ansvar for å komponere smakene, forteller Harald Kristoffer Boldersløw-Kværnø. Han er også daglig leder.

Sammen med sine to søsken, var 30-åringen på jobb åpningsdagen fredag 6. mai. Lokalet i Carl Johans gate er tidligere brukt av blant andre Edge Barbershop.

Etter fem måneder med oppussing, er det klart til å vises fram.

- Nå har vi jobbet sammen dag og natt for å åpne dette, forteller 27 år gamle Iselin E. Boldersløw-Kværnø.

Markedet har vokst de siste par årene. The Benny’s Donuts åpnet på Heimdal i 2020. Poppin Donuts etablerte seg på blant annet Melhus, men gikk konkurs i april 2022.

- Hvorfor tror dere dette vil lykkes?

- Donuts går veldig viralt, men vi ser det er et hull i markedet her i Midtbyen. Vi blir de første her til kun å satse på donuts og kaffe, svarer søskenflokkens yngstemann, Jon Steinar Vici Sivertsen.

Gleder seg: «Det er givende å føle man gjør en god jobb for kundene,» sier Iselin. Foto: Stian Hansen

Ingen vet

Dette er ikke 25 år gamle Jon Steinars første prosjekt. Han kommer fra jobb i eget medieproduksjonsselskap, ViciMedia.

- Jeg går ikke inn i et marked uten vilje til å dominere det, så på sikt vil vi skalere og åpne flere steder, sier han.

Jon Steinar mener tidspunktet er perfekt nå etter pandemien.

- Ingen vet hvor langt vi kan komme eller hvor fort alt kan ende.

Vekst for spisesteder

Som MN24 tidligere har skrevet, går Midtbyen tilsynelatende godt. Den største, private eieren innenfor elveslyngen, E. C. Dahls Eiendom, har konkrete planer for all ledig eiendom.

Midtbyen hadde ifølge kommunens bedriftsregister 55 færre butikker og 12 færre serveringssteder ved inngangen av 2021 enn i 2016, men flere personer jobber i byen.

Dette kan indikere en vridning mot færre, men større publikumsrettede bedrifter og flere kontorarbeidsplasser.

Kaféer og restauranter hadde god utvikling i 2021. Midtbyregnskapet, utgitt av blant andre Midtbyen Management, melder om fire prosent økning for denne gruppen. Tallene er basert på foreløpige tall fra 79 virksomheter.