Det kommer frem av innstillingen fra flertallet i valgkomiteen som ble lagt frem tirsdag kveld.

Nils Martin Williksen er en del av den lokale aksjonærgruppen som kjemper om makten i selskapet mot den største eieren, frøyværingen Helge Gåsø.

Nå foreslås han som ny styreleder, samtidig som antall styremedlemmer reduseres fra ti til syv.

«Valgkomiteen har tilbudt selskapets største aksjonær plass i innstillingen til nytt styre, men de har valgt å takke nei», skriver komiteen, med henvisning til selskapet Gåsø Næringsutvikling som eies av Helge Gåsø og hans familie.

Vil ha ny valgkomité

Styrevalget skal avgjøres på en ny ekstraordinær generalforsamling i selskapet førstkommende fredag.

Gåsø har på sin side krevd at det velges en ny valgkomité, uten at det er lagt frem noe nytt forslag foreløpig. Valgkomiteen ledes i dag av Nils Martin Williksens bror Ivar S. Williksen.

Ifølge innstillingen fra flertallet i valgkomiteen skal Helge Gåsø ha takket nei til styreplass. Foto: Dag H. Ystgaard

Maktkamp

Maktkampen Namdal-selskapet begynte for alvor før jul i fjor, da tre av de største eierne krevde valg av nytt styre i selskapet.

De tre, investeringsselskaper eid av Rørvik-familiene Bondø, Williksen og Dolmen, la så frem et forslag der verken Helge Gåsø, sønnen Anders Gåsø eller dagens styreleder Odd Reidar Øie var var med.

Opprørsgruppen så ut til å ha overtaket i maktkampen, med kontroll på litt over halvparten av aksjene i selskapet.

Styreforslaget ble likevel nedstemt på den ekstraordinære generalforsamlingen den 21. januar da i år, den foreslåtte nye styrelederen Hans Martin Storø overraskende skiftet side.

Opprørsgruppen krevde deretter omkamp om styreplassene, og ifølge Dagens Næringsliv skal de igjen ha sikret seg et flertall blant aksjonærene.

I tillegg til Nils Martin Williksen er også Paal E. Johnsen (nestleder), Vibecke Bondø, Solvår Hallesdatter Hardesty, Mari-Anne Hoff, Karl Høie og Roald Dolmen nå foreslått som styremedlemmer i selskapet.

Budkamp

I tillegg har flere av landets oppdrettsgiganter også kastet seg inn i kampen om NTS:

Først varslet Bergen-konsernet Mowi et «vennlig» bud på til sammen 13,8 milliarder kroner, før Gustav Witzøe og Frøya-konsernet Salmar denne uken varslet et eget bud som verdsetter NTS til 15,1 milliarder.

Gåsøs gamle rival Gustav Witzøe har kastet seg inn i kampen om NTS. Foto: Morten Antonsen

Ifølge børsmeldingen fra Salmar har de allerede sikret seg aksept fra eierne av 23,6 prosent av NTS-aksjene.

I tillegg har eiere med 26,5 av NTS-aksjene gitt en støtteerklæring til budet. I sum utgjør dette er flertall med knappest mulige margin, 50,1 prosent.

Kort tid etter at Salmar varslet sitt bud, kom beskjeden fra Mowi om at de ikke lenger er med i kampen.