– Vi var litt lunkne i starten, men da Ole Martin sukret pillen litt så ble vi enig om å hoppe i det. Levanger er et nytt marked for oss, men uansett et spennende prosjekt.

Steinar Hyll smiler og blunker til sin gode kollega og konkurrent fra 1980-tallet.

Begge to drev i gatekjøkkenbransjen i Trondheim på den tiden.

Thorvaldsen forlot etter hvert bransjen for å satse på eiendom, mens Hyll ble værende.

Steinar Hyll (t.v.) og Ole Martin Thorvaldsen er begge sentrale bak Levangers siste tilskudd på utelivet. Tapasrestauranten San Sebastian. I bakgrunnen motiv fra gourmetbyen med samme navn, som møter gjestene i inngangspartiet. Foto: Erlend Aune

Sistnevnte skaffet seg god erfaring fra blant annet jobb i Egon-systemet, og er nå eier av tre San Sebastian-restauranter i Trondheim.

Og etter at gårdeier hadde sukret opp den berømte pillen, så er det nå altså klart for åpning av kjedens fjerde tapasresturant, som denne gang blir i Levanger.

Travel sluttspurt

Torsdag ønskes gjestene velkommen, men da Innherred var innom onsdag formiddag så lurte vi på om staben skulle bli ferdig i tide.

– Organisert kaos, men vi har full kontroll, så i morgen skal alt være klart, var de beroligende ord fra sjefen.

Og for dem som gjestet Raus, som hadde lokalene tidligere, så vil de fleste knapt nok kjenne seg igjen.

Helt nytt møblement med delikate sofabåser ved bordene langs vindusrekka.

Spanskinspirerte fliser på veggen, og ikke minst to svære fotografier i hver sin ende av lokalet - med naturlig nok motiv fra Europas gourmethovedstad, San Sebastian i Spania.

– Jeg var tydelig til Ole Martin at hvis vi skulle gjøre noe her så skulle det være skikkelig. Vi har tatt var på ti stoler fra den forrige restauranten, men det er vel stort sett det eneste.

Samme konsept

Bardisken er bygget om, og selv om mye er likt på kjøkkenet, så krever en tapasrestaurant noe annet utstyr for dem som skal lage de populære spanske smårettene.

Fasaden har også fått ny maling, nye skilt og flaggmarkering som forteller at her har «spanjoler» flyttet inn.

– Når du kommer inn her så skal du kjenne at dette er vårt konsept, det samme som du finner i Trondheim.

Uformelt

Her kan du stikke innom for å spise så mye som magen behager, eller bare nyte et glass vin vin eller noe annet godt i glasset.

Med alle investeringer som gjøres så innrømmer Hyll at det koster en del, men samtidig så forteller det også at både han og gårdeier Thorvaldsen har tro på konseptet.

– Vi har jo fått med oss at Famille på Moan har bra besøk, så nå håper vi at folk har lyst til å gå ut og kose seg i selve trehusbyen også.

Nyetableringen har allerede meldt seg inn i næringsforeningen, og har planer om om å invitere medlemsbedriftene til lunsj en gang i slutten av måneden.

Fra Stavern

Thinius, med det velklingende etternavnet Rosé, er ansatt som daglig leder.

Egentlig fra Stavern, men kom til Trondheim for å studere data, men havnet etter hvert i restaurantbransjen.

Daglig leder Thinius Rosé (t.v.) sammen med kjøkkensjef Gabon Toth. Foto: Erlend Aune

Nå blir det ukependling fra trønderhovedstaden, og den daglige lederen ser ikke bort i fra at det kan bli permanent flytting med tid og stunder.

– Ja, det får vi se på, men det betinger at levangsbyggen og andre tar oss godt imot og liker konseptet vårt. Det er bare å ønske velkommen. Torsdag klokken 14 åpner vi dørene, reklamerer den daglige lederen for det nyeste tilskuddet i Levangers uteliv.