Oppdrag gründer vil de neste dagene presentere flere av de trønderske gründerselskapene som deltar i pitchekonkurransen under innovasjonskonferansen Technoport.

Hva heter selskapet?

GlucoSet

Hvem står bak?

Nicolas Elvemo, Sondre Volden og Tine Hunt. I tillegg jobber vi tett med flere forskere ved NTNU, St. Olavs Hospital og i utlandet.

Hva er deres idé?

- Vi utvikler en sensor som gjør det mulig å måle blodsukker kontinuerlig i kritisk syke. Lignende teknologi allerede utviklet for diabetikere fungerer ikke på kritisk syke pasienter. Kontinuerlig måling hos de kritisk syke vil gi bedre blodsukkerkontroll, som igjen kan spare svært mye penger og redde mange liv.

Hva er deres beste råd til gründere?

- Finn ut alt som kan gjøre at ideen din ikke vil fungere, og sjekk om det stemmer. Angrip de største problemene først, ikke de enkleste. Akkurat som i poker må du ikke bare være villig til å satse stort for å lykkes, du må også være villig til å kaste kortene.

Hva har vært deres største problem?

- Vi er veldig fokusert på å løse problemene vi har foran oss, og så snart et problem er løst går vi aggressivt videre til neste problem. Men det er viktig å stoppe opp og nyte høydepunktene også, og det er vi ikke flinke nok til i dag.

Hva er den største utfordringen for nyskaping i Trondheim?

- Vi vet ikke hvor i verden vi kunne startet GlucoSet og hatt bedre forutsetninger enn i Trondheim, med nærheten til NTNU og St. Olavs Hospital. Men for nyskaping generelt virker det som om litt for mange spennende oppstartsbedrifter flytter fra byen til fordel for Oslo.

Hvordan kan vi løse utfordringen?

- Trondheim kunne hatt langt høyere ambisjoner når det kommer til å holde på dem som studerer her. Klarer Trondheim å holde på flere unge mennesker generelt, klarer nok byen å holde på flere unge gründere også. Så enkelt, og samtidig så vanskelig.

Følg med i Oppdrag gründers livestudio og les bloggen hvor vi ber om innspill og ideer til hvordan vi kan rette søkelyset på gründersituasjonen i Trøndelag.

Dagens gründer: Snakker du høyt i telefonen? Det vil disse gjøre noe med

Dagens gründer: Denne dingsen skal løfte Gopro-videoen din til nye høyder

Dagens gründer: Denne NTNU-dronen filmer under vann

Dagens gründer: Griller pølser og lader opp mobilen ved hjelp av sola

Faren til Tine Hunt døde av skadene han fikk da blodsukkeret ble for lavt. Nå arbeider hun og Sondre Volden (t.v) og Nicolas Elvemo med å utvikle en glukose-sensor som kan bidra med å redde liv. Foto: Idun Haugan/NTNU
GlucoSet-sensoren blir ført inn i blodåren til en kritisk syk pasient og består av en biosensor med en hydrogel som ligger på tuppen av en optisk fiber. Når man vet geleen sin lengde, så vet man også blodsukkernivået. Foto: GLUCOSET