- Det er jo akkurat det samme, å jobbe med nettbutikkene og gjøre lekser, sier Christian Gangstad.

Han sitter på kjøkkenet og skriver på bacheloroppgaven som skal leveres før han er ferdig med tredje året ved BI til våren. Nede i kjelleren har han kontor- og lagerplass.

Her satt Gangstad også da Adresseavisen skrev om ham for tre år siden. Da hadde 19-åringen en årsomsetning på cirka 300 000 kroner, og han sa at målet var millionomsetning innen han er ferdig med studiene. Nå nærmer studiene seg slutten, og i år er målet å omsette for sju millioner kroner. Overskuddet i fjor ble på 450 000 kroner.

Kjøpte leilighet

Gangstad bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Sjetnemarka, men om litt flyttet han i sin egen leilighet.

- Cirka ett år etter at Adressa skrev om meg sist, så solgte jeg nettbutikken Posytron. Det gjorde at jeg fikk råd til å kjøpe meg min egen leilighet, den er ferdigbygd på Ringve om et par måneder, sier Gangstad som altså startet med nettbutikken Posytron.

Dette var først en ungdomsbedrift da Gangstad valgte entreprenørskap i valgfag ved Tiller videregående skole. Konseptet var rett og slett å importere varer fra Kina, som deksler, bilutstyr og kjøkkenutstyr, som så ble pakket og sendt ut til kunder.

- Jeg fortsatte med butikken etter at jeg begynte å studere ved BI, men for to år siden solgte jeg butikken for rundt en halv million. Pengene brukte jeg delvis til leilighet og til å fortsette gründervirksomheten, sier Gangstad som like etter startet to nye nettbutikker. Viltkamerabutikken.no og Diagnosebutikken.no, den siste selger såkalte bildiagnoser som finner feil ved biler.

Hjelper med markedsføring

- Begge er nisjebutikker, og det tror er noe av suksessen. Butikkene omsetter nå for rett i underkant av 500.000 kroner i måneden og målet for 2017 er å omsette for til sammen sju millioner kroner, sier Gangstad som flytter butikk og lager ut fra foreldrenes hjem samtidig som han selv flytter ut av gutterommet.

- Til sommeren blir det sannsynligvis en ekspansjon hvor jeg må ha et større lager og også en ansatt, sier Gangstad som synes han har gjort seg så gode erfaringer som butikkeier at han også har startet et digitalt markedsføringsbyrå sammen med en kompis.

- Digitalprofilering.no hjelper bedrifter med sånt som oppføring av nettsider, webdesign og markedsføring på nett, sier Gangstad som til tross suksessene først og fremst er fulltidsstudent.

- Ja, jeg er på alle forelesninger og kollokviegrupper, og har helt greie gjennomsnittskarakterer. Det morsomme er jo at skolearbeidet på dagtid og kvelds- og helgejobbingen med nettbutikkene er noe av det samme. Jeg bruker det jeg lærer på BI i bedriftene, teorier om regnskap, økonomi, markedsføring, kalkyler og distribusjon omsettes raskt til praksis. Butikkene er min uoffisielle utdannelse, men som jeg nok har lært vel så mye av, sier Gangstad som vurderer å fortsatte studiene og ta en master ved NTNU.

Viktig start med elevbedrift

- Du har en grei årslønn som student?

- Ja, jeg klager ikke, men jeg gjør dette mest for erfaringen og for å investere videre. Overskuddet ligger på cirka 25 prosent av omsetningen, og mesteparten av dette brukes i investeringer. Jeg ser også på mulighetene i å investere i andre gründervirksomheter i Trondheim, sier Gangstad som per i dag gjør alt selv, som å hver ettermiddag klokka fire ta med to sekker med pakker som sendes fra postkontoret ved City Syd.

Gangstad er klar på at det hele startet med at han fikk muligheten til å starte elevbedrift ved Tiller videregående skole.

- Alle skoler bør gi denne mulighetene. Det gjør at de som har en gründer i magen får prøvd dette i trygge rammer fra tidlig alder, og kan på sikt være med å skape mange nye bedrifter i Norge. Dette er særlig viktig nå under oljenedturen, vi må ha flere ben å stå på for å sikre på økonomisk vekst i tiden framover, sier Gangstad.