Oxaal (30) kommer fra jobben som administrerende direktør i Heimdal Eiendomsmegling.

- Jeg hadde egentlig tenkt å være i Heimdal Eiendomsmegling mye lenger. Det har aldri vært så spennende som nå. Samtidig var dette en mulighet det føltes riktig å være med på og jeg går slettes ikke fra en synkende skute, det har aldri gått bedre i Heimdal Eiendomsmegling, sier Oxaal.

Han har blitt daglig leder for entreprenør- og prosjektutvikleren Hents nye satsing, Hent Eiendom, som er et eiendoms- og boligutviklingsselskap.

- Dette er en mulighet som kommer sjelden, å få være med på oppstarten og sette sitt preg på organisasjonen som skal bygges. Dette er et nytt, men et naturlig virksomhetsområde for en godt drevet entreprenør, sier Oxaal.

Han har jobbet i Heimdal Eiendomsmegling siden 2007, og har de siste tre årene vært administrerende direktør. Oxaal har en bachelorgrad i eiendomsmegling fra Handelshøyskolen BI.

Bygger først i Trøndelag

Hent er i dag landets største entreprenør som ikke allerede har et eiendomsutviklingsselskap i konsernet. Med den nye satsingen på eiendomsutvikling vil Hent styre hele verdikjeden fra tomt til ferdig bygde boliger.

Nysatsingen Hent Eiendom satser på vekstområdene her i landet, men vil foreløpig ha hovedvekt på Trøndelag, forteller markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent.

- Hents eiendomsselskap ble formet for rundt fem år siden, i forbindelse med utviklingen og byggingen av kontorbygget vi sitter i på Vestre Rosten. Vi har bygd videre på eiendomsselskapet, og vi vil samarbeide med noen av våre kunder som vi allerede gjør på prosjektutvikling og byggeprosjekter rundt om i landet, sier Alstad.

LES PÅ PLUSS: Her forsvant over 20 millioner kroner

- Vil ikke konkurrere med kunder

Hent har hovedkontor på Vestre Rosten i Trondheim. Alstad forteller at de ikke vil konkurrere med utbyggerne som i dag er kunder hos entreprenørselskapet.

- Forretningsideen er ikke å gå i konkurranse med kunder, men i samarbeid med kundene. Vi har merket stor etterspørsel etter et slikt samarbeid fra våre kunder. Hent er en organisasjon med stor utviklings- og gjennomføringskompetanse, og vi har i mange år gjennomført prosjekter for våre kunder som prosjektutvikler og totalentreprenør. Nå får har vi mulighet til være med kundene på eier- og utviklersiden, sier Alstad.

Hovedvirksomheten til Hent er utvikling og bygging av offentlige bygg og næringsbygg, men entreprenøren har også bygd et økende antall boliger og boliglignende prosjekter. Et av de siste prosjektene entreprenøren har fullført er 24 fritidsleiligheter i Hafjell for Buchardts Hafjell Appartements.

For tiden bygger Hent blant annet det nye skvadronbygget og vedlikeholdsbygget på Ørland hovedflystasjon, Media City Bergen og har nylig fått en kontrakt på innvendige arbeider på det nye Munch-museet i Oslo.

LES PÅ PLUSS: Bygger nytt kontorbygg i seks etasjer på Leangen

Fortsetter å vokse

Hent har i år rundet 800 ansatte, og cirka 300 av dem er tilknyttet hovedkontoret i Trondheim. Omsetningen har også vært økende, og i fjor hadde selskapet driftsinntekter på 5,3 milliarder kroner. Overskuddet før skatt var 192 millioner.

- Vi ser at det er sterkt vekst også i år, og det er sterk fremgang i oppbyggingen av Hent Sverige, sier Alstad.

Private equity-selskapet Ratos er hovedeier i Hent med 73 prosent av aksjene, mens ledende ansatte sammen med styreleder eier 27 prosent.

foto
Markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent sier Hent Eiendom foreløpig vil satse på boligbygging i Trøndelag. Foto: PRIVAT
foto
Hent har hovedkontor på Vestre Rosten i Trondheim. Foto: Kristin Slotterøy