I desember kom nyheten om at buldresenteret Grip Klatring startet byggingen av et 17 meter høyt klatretårn på på Sluppen. Når tårnet står ferdig i august i år blir dette Midt-Norges største klatresenter, het det da MN24 omtalte nyheten.

Nå er det klart at Grip Klatring setter i gang enda et byggeprosjekt.

– Dette blir mye større enn det på Sluppen, sier Arve Stavø, styreleder i Grip Klatring. Grip Klatring har tre klatresenter; på Sluppen og Leangen i Trondheim, samt i Stjørdal. Bygningen som har huset klatresentret i Falkenborgveien på Leangen skal rives og dermed starter en større utbygging på Gildheim.

Betydelig bydelsutvikling

Ifølge en pressemelding er det Trym Næring AS som er byggherre for den nye klatrehallen, som blir liggende mellom den gamle travbanen og E6. Næringsbygg AS, som også er en del av Trym-konsernet, er valgt som totalentreprenør for prosjektet.

Etableringen av klatresenteret markerer for Trym starten på en større utbygging på Gildheim. Trym Bolig AS eier tomta sør for klatresenteret, og her planlegges det å bygge rundt 250 nye leiligheter. Daglig leder for Trym Næring, Thor-Håvard Brekke, mener aktiviteten på Gildheim blir et løft for området.

– Gildheim vil gjennomgå en kraftig modernisering de kommende årene, med ny næringsvirksomhet, leilighetsbygg og nye grøntområder. I tillegg vil det foregå en betydelig bydelsutvikling i området rundt Gildheim i tiden fremover, med utbyggingsområdene Travbanen og Leangen Sentrum Øst som de nærmeste naboene, sier Brekke.

Det er Trym som i samarbeid med Realinvest AS som skal utvikle bydelen Leangen Sentrum Øst.

Mer enn dobbelt så stort

Styreleder i Grip Klatring, Arve Stavø, sier kostnaden på det nye klatresenteret vil komme på rundt 100 millioner kroner. Han er sikker på at det er verdt det.

– Klatring blir stadig mer populært som treningsform, med klatring får du både trent styrke og kondisjon. Vi ser også at alle liker klatring, både studenter, mosjonister og barnefamilier, sier Stavø.

Det nye klatresenteret på Gildheim får et areal på over 3700 kvadratmeter, og vil blant annet inneholde tauhaller, buldring, barneklatring, treningsavdeling, garderober, butikk, resepsjon og en kafé. Til sammenligning er dagens klatresenter på Leangen på 1600 kvadratmeter.

- Dette er virkelig stort for alle som er glad i klatring og buldring i Trondheim. Endelig har vi fått muligheten til å utforme et splitter nytt bygg på klatringens premisser, dette blir uten tvil Norges mest moderne, innholdsrike og spennende klatresenter, sier Stavø.

Ferdig neste sommer

I pressemeldingen vises det til at det stadig popper opp nye klatresenter rundt om i landet for å dekke den økende etterspørselen. Frem til nå har standarden vært å etablere klatresenter i gamle industribygg, men fra neste sommer kan Grip Leangen ønske velkommen til et topp moderne senter i et splitter nytt bygg utviklet for formålet.

Senteret på Leangen erstattes av det nye senteret på Gildheim når det står klart sommeren 2023.

– Det nye klatresenteret får store og høye tauhaller, som til nå har vært en mangelvare i byen. Trondheim vil med det nye klatresenteret på Gildheim bli en sentral arena for det norske klatremiljøet, sier Anne Marie Ormbostad, daglig leder for Grip Leangen i en kommentar.