Profilteknikk AS er en byggentreprenør som har spesialisert seg innen stålbygg.

Albertsen drev det som enkeltmannsforetak frem til 2002, da firmaet ble et aksjeselskap.

Sykdom

Albertsen ble kronisk syk i 2014, men situasjonen forverret seg under koronapandemien. Nå ser han seg altså nødt til å selge bedriften med base i Osen.

– Jeg har en sykdom som heter Ulcerøs kolitt. Det er en kronisk tarmbetennelse. Den har jeg enda, men medisinene har dempet det vesentlig, sier Albertsen til Fosna-Folket.

Kjell Albertsen i lokalene til Profilteknikk. Foto: Ola Bjerkevoll

Men medisinene ga alvorlige konsekvenser.

– Jeg fikk så mye medisiner at jeg utviklet alvorlig diabetes type 2. Da spiste jeg så mye diabetesmedisin og kortison, og av det har jeg fått hjertefeil og blitt hjerteoperert. Det har bare ballet på seg. Så jeg har nok med å stå i hverdagen, sier Albertsen.

Koronapandemi

Albertsen sier han har et håp om å bli bedre, men at han ikke forventer å bli så sprek som bare for to år siden. Dermed har valget om å selge bedriften tvunget seg frem under koronapandemien.

– Da koronaen kom hadde vi stor ordrereserve, men alt ble kansellert og satt på vent. Stålprisene skøyt i været noe voldsomt, og da stod vi her uten jobb. Samtidig ble jeg mer syk. Så alle ansatte ble sagt opp og alle driftsmidler solgt, for å prøve å redde firmaet, sier Albertsen.

Driftsmidler er en bedrifts utstyr, som maskiner, lifter, biler og annet tilbehør.

Fem millioner

Nå ønsker Albertsen å selge bedriften, dets bygninger og noe utstyr og varelager for en samlet sum på fem millioner. I tillegg ligger det ute en annonse på Finn, for tomta og byggene som kan kjøpes separat, for fire millioner.

I tillegg til bygningsmassen følger det også med en marina, hvor man kan leie ut båtplass. Ifølge Finn-annonsen kan inntekter derfra komme på rundt 100.000 kroner.

Profilteknikk AS har det blå bygget på bildet og marinaen i forkant. Foto: Eiendomsmegler 1

Restlånet på bygninger er på cirka 3,4 millioner, opplyser Albertsen.

– Hva hvis noen vil kjøpe firmaet, men ikke bygg eller omvendt?

– Helst skal jeg ha solgt det som en enhet, men det går. Selve bygningsmassen er velegnet for marin virksomhet, på grunn av beliggenhet, det er verkstedvirksomhet i hallen her, for sveising og slikt, samt markedet for fritidsbåter. Jeg har en marina med 22 båtplasser som er fulgt belagt, sier Albertsen.

Båtreparasjon

Han forteller at han ofte har fått forespørsler om å reparere båter, og han tror det kan være en lukrativ ide for bruk av lokalene.

– Det er mange kunder som vil ha reparasjon av påhengsmotorer og båter, og kjøpe nye båter. Selv om jeg ikke driver har jeg hatt stor pågang med om jeg kan hjelpe de med å få det gjort, på grunn av beliggenheten, sier Albertsen.

Det er også et meget godt marked for Profilteknikks fagområde, stålbygg, ifølge Albertsen.

– I fjor var jeg såpass klar at jeg fikk gjennomført en markedsavklaring på produkter som jeg har gått med tanken om i flere år. Det er vanlige bolig-garasjer i stålelementer. Der leide vi inn eksperter til å foreta en markedsavklaring, det ble ringt rundt til husstander og spurt. Det ble en mer positiv avklaring på det enn vi hadde forventet. Samtidig ble det utarbeidet noen økonomiske kalkyler. Så det prosjektet der vil følge med i salget av Profilteknikk, sier han.

Lagerlokaler inne i bygget til Profilteknikk. Det kan også brukes som verksted. Foto: Ola Bjerkevoll

– Hva skjer hvis du ikke får solgt hverken tomt eller firma?

– Da skal jeg leie inn en ny daglig leder for firmaet som kan bygge det opp igjen. Om den nye konstellasjonen er interessert i å sitte med byggmassen får bli opp til dem. Det er alternativ to, sier Albertsen.

– Er du optimistisk for firmaets fremtid?

– Jeg er veldig optimistisk. I dag har jeg nesten daglige henvendelser om å gi tilbud på oppføring av nye næringsbygg. De må jeg selvfølgelig takke nei til, men henvendelsene er der hele tiden. Folk er klar over oss og vet om oss. Vi har oppført så mange bygg at vi er kjent i markedet. Profilteknikk kan bare fortsette å drive allerede i morgen, sier Kjell Albertsen.