Bakgrunnen er at Hugaasgruppen ikke har levert inn årsregnskap for 2020. I tillegg har selskapets revisor trukket seg.

Selskapet har nå frist til 10. juni med å sende inn regnskapet, og slik unngå tvangsoppløsning og konkursbehandling.

– Ja, svarer Roar Aarhaug på spørsmålet om selskapet vil levere inn regnskapet innen fristen, og skriver i samme e-post at en ny revisor også er på plass.

Aarhaug er både daglig leder, styreleder og eier av Hugaasgruppen, som tidligere var mest kjent for å drive kyllingklekkeri i Soknedal.

Rugeriet ble overtatt av Rema i 2015, og Hugaasgruppen har siden vært morselskap i et entreprenørkonsern som har spesialisert seg på bygging av idrettshaller.

Havnet i trøbbel

Like før jul i 2020 ble det åpnet konkurs i datterselskapet Hugaas Entreprenør, som sto for oppføringen av hallene, etter at selskapet tapte 142,5 millioner kroner i 2018.

I løpet av konkursbehandlingen ble det meldt inn krav på til sammen 526 millioner fra kreditorene, der bergensmilliardæren Trond Mohn hadde det største kravet på 140,8 millioner kroner gjennom selskapet Meteva.

Aarhaug forsøkte å videreføre enkelte av byggeprosjektene gjennom det deleide selskapet Støren Stål (som ikke var en del av Hugaasgruppen), men dette selskapet ble slått konkurs i mars i år etter begjæring fra Skatteetaten.

Aarhaug svarer nå at Hugaasgruppen har videreført prosjekter fra de to konkursrammede entreprenørselskapene.

Samtidig viser kredittopplysninger at Hugaasgruppen har pådratt seg fem betalingsanmerkninger siden starten av mars, inkludert to krav fra Skatteetaten på til sammen 943 056 kroner.

Aarhaug avviser derimot at selskapet er illikvid, og dermed ute av stand til å gjøre opp for seg.

– Vil selskapet begjære oppbud?

– Nei, svarer Aarhaug.

Trakk seg

Systemrevisjon Fosen, som i februar trakk seg som revisor for Hugaasgruppen, har også et inkassokrav på snaut 85 000 kroner mot selskapet.

Daglig leder Ragnar Hoås ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for at de trakk seg som revisor, men henviser til Aarhaug.

Aarhaug svarer dette om bakgrunnen:

– Manglende grunnlag for videre drift, på bakgrunn av at forhold omkring forpliktelsene til Meteva var uavklart, skriver han i e-posten.

Kredittopplysningene viser også at Trond Mohns Meteva har sikret seg pant i Hugaasgruppens varelager, utestående krav, driftstilbehør, motorvogner og anleggsmidler.

Mohn har finansiert flere av idrettshallene som Aarhaugs selskaper har bygd, og var også den økonomiske redningsplanken da Hugaas Entreprenør havnet i trøbbel.

Opplysninger som kom frem under konkursbehandlingen viste at Meteva hadde gitt Hugaas Entreprenør byggekreditt på rundt 100 millioner kroner, i tillegg til et ytterligere lån på 40 millioner kroner.

– Bærekraftig og rigget for fremtiden

Ingolf Johansen i Meteva sier at de ikke ønsker å kommentere eventuelle ytterligere krav mot Hugaasgruppen, utover de drøyt 140 millionene som er meldt inn til konkursboet etter Hugaas Entreprenør.

Roar Aarhaug svarer at Hugaasgruppen ikke har gjeld til Meteva, utover det som ble meldt inn etter den første konkursen.

– Nei, og vi er nå inne i en avsluttende fase i diskusjonen med Meteva omkring veien videre, som har til hensikt å gjøre Hugaas bærekraftig og rigget for fremtiden, skriver han.

Ifølge offentlige opplysninger er det nå tolv ansatte i Hugaasgruppen.