17 år gamle «Toro» bor på Lundamo og ønsket å finne seg en sommerjobb i år, men det var stor rift om plassene og det ble ikke napp for «Toro». Da kom han på en god idé, nemlig å tilby bilvask for en billigere penge enn hos proffene.

Torsdag 5. mai var Facebook-siden Lundamo Bilvask oppe og henvendelsene fra lundamosbyggen ramlet inn. - Jeg går på skole på dagtid så det blir ettermiddags- og helgejobb foreløpig, men jeg håper at jeg kan drive med dette hele sommeren. Det er spesielt mange som vil ha bilen sin ren og pen nå til 17. mai, sier «Toro».

- Jeg går på skole på dagtid så det blir ettermiddags- og helgejobb foreløpig, men jeg håper at jeg kan drive med dette hele sommeren, sier Tuya «Toro» Naing. Foto: privat

En ordentlig vask

Menigmann kan vaske bilen sin på for eksempel Circle K på Lundamo, men det blir ofte en kjapp og overfladisk vask. Lundamo Bilvask tilbyr i sin standardpakke avfetting, skumlegging, sjamponering og håndvask med svamp, grundig vask av felger, innvendig støvsuging og innvendig vask. For noen ekstra kroner kan du også få bilen polert med utstyr som «Toro» har gått til innkjøp av.

- Jeg håper folk setter pris på den ekstra servicen. For lundamosbyggen så henter vi og bringer tilbake bilen om de bestiller vask, for et lite tillegg. Blir det folk som bor lenger unna, så må det avtales nærmere, forklarer han.

I første omgang er Lundamo Bilvask tenkt som en sommerjobb, men «Toro» ser absolutt mulighetene for å fortsette også etter at sommer går mot høst. Foto: privat

Håper jobben kan vare hele året

I første omgang er Lundamo Bilvask tenkt som en sommerjobb, men «Toro» ser absolutt mulighetene for å fortsette også etter at sommer går mot høst.

– Det er vel så viktig å ta vare på bilen når det begynner å nærme seg vinter, spesielt med tanke på hvor mye det saltes i Norge. Jeg er på utkikk etter et lokale å ha Lundamo Bilvask i, foreløpig er arbeidsplassen på parkeringsplassen hjemme, sier den unge gründeren.

Banksjefen hyller initiativet

Trønderbladet har tidligere skrevet om Sparebank 1 SMN som i år bidrar med lønnstilskudd til midtnorske bedrifter slik at de kan tilby sommerjobb til ungdommer. Banksjef i Sparebank 1 SMN Gauldal, Arne Ingar Elven, er imponert over «Toro» sitt initiativ. - Det er fantastisk å høre at unge gründere tar saken i egne hender slik som dette og satser. Det er dette som driver både lokalsamfunnet og storsamfunnet framover og i framtiden kan det fort være at Lundamo Bilvask og lignende firma vil ansette nye ungdommer på sommerjobb, sier Elven.