Restaurant Nidelven har vunnet prisen «Norges Beste Frokost» de siste ni årene. Men nå slutter sju av kokkene. Det skjer like etter at hotellet ved Nidelven byttet kjede og gikk fra Rica Nidelven til Scandic Nidelven.

Først sluttet den profilerte hotelldirektøren Bjarte Gjerde, han hadde sin siste arbeidsdag 31. oktober. Samtidig valgte Bjarte Gjerdes sønn, markedssjef Peter A. Gjerde å trekke seg ut.

Så ble det kjent at den kjente kokken og F&B Manager Lars Erik Vesterdal også valgte å slutte. Vesterdal har styrt kjøkkenet de åtte siste årene, og er en av landets best meritterte kokker.

Nå melder NRK at det er kokkeflukt fra hotellet. Ni ansatte, sju av dem sentrale på kjøkkenet har nå meldt sin avgang.

Kjøkkentopper ut

Det var fagnettsavisen horecanytt.no som først omtalte kjøkkenrømmingen. Ifølge fagavisen har både kjøkkensjef Lisbeth Størvold og assisterende kjøkkensjef og nybakt vinner av Global Chef Challenge, Christopher W. Davidsen, forlatt hotellet. Også soussjef Atle Karlsen forsvinner, sammen med kokkene Mads Risan, Robert Heggvik og Ronny Isdahl, som alle har vært aktive frokostkokker ute i serveringen.

Etter det Horeca.no erfarer skal enda flere på kjøkkenet være på vei ut av det prisbelønte hotellet.

Lover like god frokost

Distriktdirektør i Scandic Hotels Norge Gry Eriksen mener at sju kokker slutter er udramatisk.

- Det er veldig trist, men også både udramatisk og naturlig. Lars Erik Vesterdal har vært en rasende dyktig kjøkkensjef som har bygd opp en godt lag, og når lederen slutter er det naturlig at noen av de andre også søker seg videre. Men det er mange kokker som blir igjen, og det at det er gjort en så god jobb gjør at mange vil søke seg hit, sier Eriksen til adressa.no.

- Vil hotellfrokosten på Nidelven bli like god i fremtiden?

- Ja,like god, og kanskje enda bedre. Vi har selvsagt ambisjon om å vinne prisen «Norges beste frokost» også neste år. Men det er beintøff konkurranse, sier Eriksen som nå er på jakt etter både kokker og ny direktør.

- Vi er i en prosess med å finne ny direktør. Vi har mange sterke søkere og håper å ha ny direktør på plass i løpet av første kvartal 2015, sier Eriksen.

En jobb å gjøre

Redaktør i Horecanytt.no Morten Holt, som følger hotell- og restaurantbransjen tett, sier derimot til NRK at det alltid har vært stor forskjell på de to hotellkjedene.

- Rica har dominert toppen av lista over hotellene med best frokost helt siden kåringene startet i 2005. Scandic har aldri vært blant de tre beste. Scandic har en grundig jobb å gjøre for å nå opp til standarden Rica har hatt i mange år, sier Holt.