Det er en aldri så liten begivenhet når et nytt spisested åpner. Fredag 18. februar klokka 13 åpner Jon Petter Overvik døra til Meråker Kro. Da er han klar til å ta mot gjester som er nysgjerrige etter å prøve Meråkers nye spisested.

– Vi satser på å ha god mat til rett pris. Vi åpner, og så må vi forme oss etter hvert som vi ser hva gjestene vil ha, sier han.

Sammen med kompisen Erling Sæternes er han i full gang med innspurten foran åpningen.

Plass for 80 gjester

Han er utrolig godt fornøyd med resultatet etter en byggeperiode som har pågått trekvart år. Fortatt gjenstår den siste finishen. Men bordene står klare til å ta mot spisegjester.

Meråker Kro har kapasitet til å ta 80 spisegjester på det meste. Men med korona-restriksjonene som fortsatt gjelder når Bladet snakker med ham, en drøy uke før åpningen, har han lagt opp til å ta inn 60 gjester samtidig. Da er det god nok plass mellom bordene til å overholde reglene.

Har fått mange tips

– Jeg har fått voldsomt mange positive tilbakemeldinger. Vi har også fått mange tips på hva vi må servere. De spriker såpass mye at vi ikke klarer å gjøre alle fornøyde den første dagen. Men vi kjører på, og så får vi forme oss etter hvert, sier han.

Sæternes og Overvik ser for seg en fast meny som består av det han omtaler som en del god, norsk husmannskost, samt litt thaimat. Og på fredager blir det taco-buffet, pluss annet godt. Det vil også bli en del «dagens»-retter og buffeter framover.

– Vi skal være litt annerledes enn de andre spisestedene i Meråker. Vi skal finne vår nisje, slik at vi gir meråkerbyggene og alle forbipasserende flere valgmuligheter. Vi prøver å dekke det mange oppfatter som veikro-biten, forteller han.

Dugnadshjelp

Selvsagt er det Jon Petter Overvik selv som har dratt lasset i arbeidet med å få på plass ny kro, og som nå jobber sent og tidlig for å komme i mål før åpningen. Det er tross alt han som satser tid og penger.

– Men jeg har hatt god dugnadshjelp fra mange som har hatt lyst til å bidra, både folk som bor på campingplassen og andre, sier han.

– De er gode på mat

Erling Sæternes er en av dem som har stått på for å få prosjektet i mål. Han har mange år bak seg i bransjen, og han og kona Neang Sæternes sa ja med det samme Overvik ringte og spurte om bistand.

– Jeg er med for å hjelpe dem å komme i gang, og for å lære opp dem som skal jobbe her, sier Sæternes.

– Jeg er veldig glad for at nettopp Erling og Neang er med. De er gode på mat, slik mat som vi ønsker å servere, sier en entusiastisk Jon Petter Overvik.

Pubkvelder

Han legger ikke opp til noen voldsom markering av åpningen. Men når gjestene kommer inn, blir de møtt med et buffetbord med både varme og kalde retter.

– Og siste helga i vinterferien skal vi prøve oss på en pubkveld med en trubadur som kan hjelpe oss å skape en jubelkveld. Vi får prøve oss fram, og er det fulle hus på en pubkveld i ny og ned, får vi se hva sommeren bringer, sier han.

– Du har lagt bak deg en byggeperiode på trekvart år. Hva har det kostet å få opp ny kro helt fra bunnen av?

Svaret kommer kontant, men med et smil:

– Æ villj itj snakk om pæng!