Det nye bygget skal ligge rett på østsiden av E6, mellom lastebilverkstedet Team Verksted og Rema 1000-butikken på Sandmoen.

– Rundt 50 personer vil jobbe ved det nye bakeriet, opplyser Morten Fredheim, som regionsjef for Mesterbakeren i Midt-Norge og Nordre Vestland.

Mesterbakeren leverer kun til Rema 1000, og Fredheim skriver i en e-post at de dekker store deler av Midt-Norge, fra Verdal i nord til Tynset i sør.

– Det vil produseres nesten 50 varianter gode og dagferske bakervarer, både brød, småbrød og småvarer, svarer han om hva som skal lages ved det nye bakeriet.

Eiendomskjempe

Utbyggeren er det trønderske selskapet Relog, et relativt nyetablert industri- og logistikkeiendomsselskap der Reitan-familien er blant hovedaksjonærene.

Roger Kjørsvik, Relogs markedssjef i Midt- og Nord-Norge, sier at det nye bygget blir på rundt 10 500 kvadratmeter, og blir bygget i betongelementer.

– Mesterbakerens andel av bygget er på rundt 6000 kvadratmeter, og i tillegg kommer en sokkel på rundt 4000 kvadratmeter der vi nå jobber med to mulige leietakere, sier Kjørsvik til Adresseavisen.

Han sier at det er det anstrengte markedet for byggevarer som gjorde at de i fjor høst tok valget om å bygge i betong, og i stedet for med såkalte sandwichelementer i stål.

– Covid-19, samt situasjonen i Ukraina har medført at vi har en svært krevende markedssituasjon med stor uforutsigbarhet på både varetilgang, leveringstid og pris, sier han.

– Utfordringer i horisonten

Det er selskapet Næringsbygg som har totalentreprisen på bygget, mens Overhalla Betongbygg leverer bærekonstruksjonen og fasadelementer.

Mesterbakeren skal overta bygget den 1. februar neste år, og Kjørsvik sier at leveransene har gått etter planen.

Da Adresseavisen snakket med Kjørsvik i forrige uke var betongfundamentene på plass, og de hadde startet med å montere de første elementene.

– Vi ser noen utfordringer i horisonten, men vi har vært heldige og blitt forskånet for stans i våre prosjekter så langt, sier han.

Industrieiendommer

Relog er en videreføring av selskapene NHP Eiendom og Login Eiendom, og har rundt 75 eiendommer innenfor lager, logistikk og lett industri, deriblant 20 næringsparker.

Sammen med Bane Nor Eiendom står de også bak utbyggingen av Campus Kristiansund, som skal bli et felles senter for høyere utdanning, forskning og innovasjon i Kristiansund sentrum.

Relog og Bane Nor Eiendom eier 50 prosent hver av utbyggingsselskapet Devoldholmen Utvikling, som ifølge Estate Nyheter nylig inngikk en totalentreprisekontrakt på 728 millioner kroner med Betonmast Røsand.

Nytt utstyr

Mesterbakeren holder i dag til i et eldre bygg på Østre Rosten på Tiller. På spørsmål om nytt utstyr vil gi behov for færre ansatte i det nye bakeriet, svarer Fredheim:

– Oppgradering av utstyr og effektivisering i produksjon og distribusjon vil alltid kunne påvirke antall ansatte i en produksjonsbedrift, men med god planlegging og ambisiøse vekstmål, så håper vi at flest mulig ansatte kan bli med videre etter flytting.