Ingen fra selskapet vil ringe i den berømte børsbjellen nå, men kommunikasjonsansvarlig Thor Richard Isaksen i Zedge sier at det trolig vil skje en gang til høsten.

Flere fra selskapet skal også besøke børsen i New York i neste uke.

Handelen i Zedge-aksjen vil starte klokken 15.30 norsk tid torsdag, og Isaksen sier at selskapet anslår en verdsetting på rundt 500 millioner kroner.

Gründer og daglig leder Tom Arnøy startet Zedge hjemme foran datamaskinen i Malvik, og i dag jobber i underkant av 50 ansatte ved selskapets kontorer på Lade. I tillegg har selskapet ansatte og lokaler i New York og Helsinki.

- Teknologikompetanse i verdensklasse

Da Adresseavisen intervjuet Arnøy om den mulige børsnoteringen i mars i år, forsikret han om at selskapet ikke har planer om å forlate Trondheim, selv om de går på børs i USA.

I en pressemelding i forbindelse med børsnoteringen sier Arnøy at de ser frem til å øke veksten fremover.

- Videre vekst fordrer at vi fortsetter å rekruttere enda mer teknologikompetanse i verdensklasse. Med konkurranse fra blant annet Silicon Valley, New York og Beijing må vi ha de beste for å holde oss i front, sier Arnøy.

Over 30 millioner brukere hver måned

Arnøy og to medgründere startet opp Zedge som et prosjekt i 2003, og selskapet startet som et nettsted hvor brukerne kunne utveksle ringetoner, skjermsparere og bakgrunnsbilder for mobiltelefoner.

I 2009 lanserte de en app for Android-telefoner, og fire år senere kom det samme for Iphone. Appen gjør at telefonen kan tilpasses til mer personlig bruk, for eksempel med ringetoner, spill og bakgrunnsbilder.

Appen har blitt lastet ned over 200 millioner ganger, og ifølge selskapet blir den brukt av over 30 millioner mennesker hver måned.

Selskapet opplyser at inntektene hovedsakelig kommer fra annonser, og i regnskapsåret som gikk fra 1. august 2014 til 31. juli 2015 hadde Zedge inntekter på drøyt ni millioner dollar (tilsvarende rundt 75 millioner kroner med dagens valutakurs).

Zedge er registrert i USA, men hovedvirksomheten ligger i datterselskapet Zedge Europe som har hovedkontor på Lade.

Amerikansk storeier

Det amerikanske telekomselskapet IDT kjøpte i 2006 90 prosent av aksjene i Zedge fra Arnøy og to medgründere for 3,4 millioner dollar (29,2 millioner kroner med dagens valutakurs).

Årsaken til børsnoteringen er at IDT har ønsket å overføre aksjene i Zedge til sine egne aksjonærer. Samtidig betyr dette at Zedge kan bruke egne aksjer som betaling hvis de gjør egne oppkjøp.

- Vi har alltid vært et selskap med store ambisjoner. Nå har selskapet kommet til et punkt hvor det er riktig å gjøre noen grep for å tilrettelegge for enda sterkere vekst i årene fremover. Vi tror at dette på sikt vil skape mer verdi for våre aksjonærer, sier Arnøy.

IDT har til nå eid 82 prosent av Zedge, mens det amerikanske investeringsselskapet Shaman II har eid 11,2 prosent. Arnøy har til nå fortsatt eid 5,2 prosent av selskapet, mens medgründerne og andre ansatte også har eierandeler.