Råkvåg dieselservice AS har etablert en ny automatstasjon ved Rødsjøen i Indre Fosen kommune. Fosna-Folket møtte daglig leder Eivind Myklebust onsdag denne uken, da de var godt i gang med montering av den 17 tonn tunge stasjonen.

– Den kom med spesialtransport fra Sverige på tirsdag, og ble fraktet hel på veien. Det er en komplett stasjon med innebygde tanker. Entreprenør Petter Bakøy AS er her med kran og skal løfte den på plass. De var her og løftet den av i går også, sier Myklebust.

– Ganske nytt

Onsdag formiddag var de i gang med å forberede stasjonen til åpning. Stasjonen som tidligere har stått ved Rødsjøen, skulle flyttes til Brandsfjord.

– Stasjonen vi har fått på plass nå består av både blank og avgiftsfri diesel, miljødiesel, bensin, AdBlue og spylervæske. Alt er komplett i den.

For stasjonen inneholder en egen pumpe med AdBlue og spylervæske. Myklebust er usikker på om noen andre på Fosen tilbyr det samme.

– Man kan velge mellom de to, sette inn kortet, ta pistolen og fylle på. Det er ganske nytt å tilby spylervæske på en slik måte. Tanken er på 1000 liter, så jeg vi tro at det varer en stund, sier han.

Eivind Myklebust med pumpen som veksler mellom AdBlue og spylervæske. Foto: Jonas Olsen Withbro

Miljødiesel

Noe annet som er ganske ferskt er miljødiesel. Ifølge Myklebust er det diesel som er fremstilt av planteprodukter.

– Det sies at alle kjøretøy som går på diesel skal klare å kjøre på denne. Det er en mer miljøvennlig form for diesel. Per i dag er det litt dyrere enn vanlig, men det er fordi at produktet ikke finnes i Midt-Norge enda. Det må hentes i Oslo og transporteres hit. I fremtiden vil jeg tro at det blir billigere.

Myklebust tror at det vil ble krav for flere å kjøre på denne typen drivstoff i fremtiden.

– Vi er den første stasjonen som tilbyr dette på Fosen. Det er lite volum enda, og derfor er kostnadene høyere. Etter hvert som at det blir mer tilgjengelig på markedet, vil jeg tro at det blir billigere, sier han.

Stasjonen tilbyr også miljødiesel, eller HVO som det egentlig heter. Foto: Jonas Olsen Withbro

Stor investering

– Hvordan har det gått med Råkvåg dieselservice det siste året?

– Vi hadde en rekordomsetning i fjor. Jeg er litt spent på hvordan det blir når vi utvider nå. Etter hvert nå blir det tre stasjoner; Én her, én i Brandsfjord og én i Rissa. I løpet av tre uker er vi oppe å gå ved de andre stedene også, svarer han.

Men Myklebust legger ikke skjul på at det har vært en stor investering.

– Denne stasjonen kostet rundt to millioner kroner, og i tillegg skal det fylles opp med drivstoff. Bare det koster nærmere 500 000 kroner. Men det er en langsiktig investering. Vi forventer at den skal gå prikkfritt i alle fall i ti år.

Onsdag formiddag var det mye aktivitet ved stasjonen. Foto: Jonas Olsen Withbro

Myklebust forteller videre at de ikke stopper utviklingen med dette, men at det kan hende at de investerer i flere stasjoner.

– Hva tenker dere om ladestasjon for elbil?

– Det er en ting vi jobber med, men det er også en stor investering. Jeg tror imidlertid det tvinger seg frem med tanke på beliggenhet. Det er mye trafikk og mange som har etterspurt hurtigladere her. Det blir nok ikke i år, men kanskje til neste år, svarer Eivind Myklebust.