I fjor var Carina Dahl å se på tv-skjermene i de norske hjem i ni uker, da hun deltok i Stjernekamp på NRK og kom helt til semifinalen. Og selv om hun ikke rakk å bruke muligheten Stjernekamp ga før alt stengte, endte artisten med et greit resultat for året.

Økte omsetningen

Artisten hadde i 2020 omsetning på 1,1 millioner kroner, mens i fjor endte omsetningen på i overkant av 1,8 millioner kroner. Resultatet økte også for Dahl. Der hun i 2020 hadde 450 000 kroner før skatt, endte hun i 2021 på i overkant av én million kroner før skatt.

Til VG forklarer Dahl det med at 2020 hadde mer omfattende koronarestriksjoner.

I 2021 tok hun ut utbytte på 300 000 kroner, i tillegg til lønn på 200 000 kroner, kommer det frem av regnskapet.

Dahl styrket også egenkapitalen i selskapet, Carina Dahl Entertainment AS, betydelig i 2021. I 2020 var egenkapitalen på 380 000 kroner, mens den ved årsskiftet til 2022 var på 880 000 kroner.

Dahl eier alle aksjene i selskapet selv, og er oppført som daglig leder.

Fikk ingen kompensasjon

Dahl har ikke mottatt noe støtte fra kompensasjonsordningen. Artisten falt mellom to stoler på ordningen og måtte derfor gå til Nav.

Om fjoråret sier Dahl at det var veldig av og på hele året, med åpning, stenging og nye restriksjoner.

- Jeg har prøvd å jobbe med alt jeg kan, når jeg har mulighet til det. Jeg har jobba på og spilt konserter når det har vært lov, og så var det selvsagt mye som ble avlyst, sier hun til Adresseavisen.

Hun sier at det gjennom hele året var mye jobb, og på tampen av året var hun også med på Stjernekamp hvor hun kom helt til semifinalen.

- Men jeg rakk ikke helt å bruke muligheten Stjernekamp ga, før alt stengte ned igjen, sier Dahl.

Spellemann-nominasjon

2022 ser derimot lysere ut for artisten. Allerede i februar ga Carina Dahl ut låten «Mamma». Bare én måned etter, 11. mars ga hun ut en ny singel, «En gang te» og samme dag ble det klart at hun er nominert til Spellemann i den nye kategorien «festmusikk», som eneste kvinne.

- Det er skikkelig stas å være nominert. Det er kult å oppleve som artist, og ekstra stas at det er en helt ny kategori, sier Dahl.

Hun sier at sommeren er ganske fullbooket og at den starter for fullt i mai.

- Det har vært en bra start på året, med mye studio og noen konserter. Jeg er i rute med singelslipp til første halvdel av dette året. Og så får jeg starte å spille igjen. Det blir helt topp, sier Dahl.

- Kommer du til Trondheim?

- Jaaa! Jeg spiller den første konserten i Trøndelag, i Selbu 11. juni, og så spiller jeg på Ladekaia 25. juni. Det har nesten blitt en tradisjon å spille på Ladekaia, jeg gjør det omtrent hver sommer, sier hun.

På Ladekaia og i Selbu spiller Dahl sammen med Adrian Jørgensen.