Tirsdag arrangeres næringslivskonferansen Manifestasjon, som har over 800 påmeldte, ifølge Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Konsulentselskapet Impello og teknologiportalen Trondheim Techguide offentliggjør samtidig en liste over de heteste start up-bedriftene i Trøndelag akkurat nå - selskaper det er god grunn til å følge med på, ifølge senioranalytiker Jon Ragnar Viggen i Impello.

- Vi har tatt utgangspunkt i alle nyetableringer de siste årene, men plukket ut 12 kandidater på kvalitativt grunnlag. Disse teknologibedriftene er i en «make or break»-fase, der vi antar at de i løpet av det neste halvåret vil nå en viktig milepæl. Enten ved å lansere sitt produkt, hente inn kapital eller komme med andre gledelige nyheter for teknologimiljøet i regionen, sier Viggen.

Grasrot-virksomhet

Impello og Trondheim Techguide planlegger å oppdatere listen en gang i halvåret, både som en service til investorer og slik at interesserte kan holde seg oppdatert på hva som rører seg. Viggen har inntrykk av at «det skjer veldig mye» i trøndelagsregionen for øyeblikket.

- Vi merker oss et stort engasjement fra grasrota, blant annet med etableringen av Digs og Work-work. Dette er nedenfra og opp-initiativer, der gründervirksomhet tidligere har handlet mye om å gå gjennom det institusjonelle byråkratiet, sier han.

Bak nettsiden Trondheim Techguide står blant andre Innovasjon Norge, Trondheimsregionen og Technoport. Investinor, Spark NTNU og Trondheim Tech vært med på seleksjonsprosessen av bedriftene på den aktuelle listen, som er sortert alfabetisk.

Gjør seg bemerket

Flere av selskapene har allerede gjort seg bemerket, blant annet Crayonano og deres halvlederteknologi, som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Selskapet Assitech mottok etablererstipendet fra Adolf Øiens Fond under Manifestasjon i fjor, og gitarpedalselskapet Aalberg Audio blir mottaker av stipendet på en halv million kroner tirsdag.

Gründerbedriften Seram Coatings, som har utviklet overflatebelegg til metaller, stakk av med to av fire priser under teknologifestivalen Trondheim Playground senest for halvannen uke siden.

Dette er de 12 utvalgte

- Disse teknologibedriftene er i en «make or break»-fase, der vi antar at de i løpet av det neste halvåret vil nå en viktig milepæl, sier senioranalytiker Jon Ragnar Viggen om listen, som vil bli oppdatert hver sjette måned. Foto: NILS TOLDNES