- Det er et kjempespennende selskap. Jeg har vært i Danske Bank siden 2005, og det er stas å komme tilbake til det selskapet jeg var med på å starte en gang i tiden. Vi har produkter og tjenester som betyr noe for folk, sier Nielsen, som opprinnelig kommer fra Orkdal.

Han kommer fra jobben som leder for strategiske partnerskap i Danske Bank, som blant annet er ansvarlig for avtalen med fagforeningen Akademikerne. Før dette var han nestsjef for personmarkedet i banken.

Danske Bank eier Danica Pensjon, som selger pensjons- og forsikringsprodukter til privatpersoner og bedrifter. Hovedkontoret er i Trondheim. I tillegg har Danica Pensjon salgskontorer i landet for øvrig.

- Vi må bevisstgjøre folk

Nielsen har tatt over jobben etter Bjørn Holli, som ledet Danica Pensjon i Norge fra april 2016 til januar i år. Han trakk seg etter uenighet med styret om strategien. Trond Mellingsæter, som er landsjef for Danske Bank i Norge, har fungert i stillingen frem til Nielsen nå tok over i mai.

Danica Pensjons hovedkontor holder til i Nordre gate i Trondheim. Foto: Richard Sagen

Nilsen har blant annet ambisjoner om å få folk mer bevisste på pensjon.

- Vi driver både med pensjon og livsforsikring. I går så vi på Dagsrevyen (tirsdag, journ.anm.) at Lindorff er bekymret for at en stadig større andel eldre har gjeld når de går av med pensjon, og at de ikke har kontroll på hva de vil få utbetalt. De må bevisstgjøres om hva de får utbetalt som pensjonister. Vi har et samfunnsoppdrag om å få folk til å gjøre kvalifiserte vurderinger om dette, sier Nielsen.

Vil gjøre pensjon enkelt

Han mener at bransjen selv også har et ansvar for at folk opplever at informasjonen om pensjon og forsikringer ikke er så enkel å forstå.

- Veldig mange av de produktene og tjenestene vi har er veldig viktige for folk. Men de er også veldig kompliserte for folk å forstå. Jeg ønsker å utfordre på hvordan vi kommuniserer produktene og hva vi kaller ting. Vi vil gjøre pensjon enkelt, sier Nielsen.

Han har også vekstambisjoner for Danica Pensjon i Norge på markedet for obligatorisk tjenestepensjon til bedrifter.

- Vi har ambisjoner om større vekst enn vi har fått, og jeg håper å bidra til det. Vi ønsker at tjenestepensjon skal vokse i samme nivå som banken, det vil si Danske Banks vekst i lån og innskudd, sier Nielsen.

- Ta mer aktive valg

Han mener at de ansatte i bedriftene som har pensjonsordninger fra Danica Pensjon må bli mer bevisste på hvordan sparepengene plasseres.

- Vi får flere bedrifter som investerer i pensjoner for sine ansatte. Men det er en stor utfordring at mange som har spareavtale som bedriftene betaler inn for dem, har et bevisstløst forhold til den. Det er ikke sikkert at bedriften har valgt en spareprofil som passer for dem. De ansatte bør derfor ta mer aktive valg, og vi må bli flinkere til å bevisstgjøre kundene, sier Nielsen.

Han viser blant annet til at yngre arbeidstakere kan velge å plassere en større andel av pensjonssparingen i aksjer enn hva bedriften har valgt for dem, fordi de da kan oppnå større avkastning. De kan ta større risiko, fordi det er lenge til pengene skal betales ut som pensjon.

Danica Pensjon har 93 ansatte i Norge, og de fleste av dem jobber ved hovedkontoret på Nordre gate i Trondheim. Rundt 14 000 bedrifter og 200 000 personer er direkte eller indirekte kunder i Danica Pensjon i Norge.