– Vi hadde besøk av en interessent nå i helga som virkelig likte hytta og beliggenheten. Allerede på mandag ble vi enige om et salg til prisantydning, noe både kjøper og selger er tilfreds med, sier Rune Larsson.

Han er eiendomsmegler i Privatmegleren Benum & Johansen og har stått for salget.

– Crazy pris

I juni skrev Fosna-Folket at Trude Svenning Stokke og Jan Arve Stokke hadde lagt ut hytta med seks soverom på Stokkøya for salg til rekordhøy prisantydning.

Svenning Stokke fortalte den gang at det som for henne var en utenkelig tanke på å selge startet som en fleip.

Brattlia 12 ved Hosnasand på Stokkøya. Foto: Harald Wanvik/Interiørfoto

– Det datt ut av meg en kveld at vi kunne jo legge ut eiendommen for en crazy pris, litt sånn at den ikke blir solgt. Så ble vi mer realistiske, sa hun til Fosna-Folket den gangen.

I oktober ble eiendomsmegler satt på saken for å gjøre et mer helhjertet forsøk på salg.

Øverste prissegmentet

Larsson sier at interessen for hytter i prisklassen over fire millioner kroner er forholdsvis mye mindre enn interessen er for fritidsboliger som koster mellom to og tre millioner kroner.

– Kjøpergruppen i dette prissegmentet er kresne: De ønsker en totalpakke for fritidsboligen sin, sier eiendomsmegleren.

Stua sett fra hemsen. Foto: Harald Wanvik/Interiørfoto

Larsson sier at det ikke er ofte hytter som Brattlia 12 på Fosen eller i Trøndelag for øvrig.

– Eiendommen er fantastisk flott. Brattlia 12 er en veldig attraktiv hytte som også egner seg for utleie. Da kan man slippe dårlig samvittighet om hytta blir stående ubrukt noen helger, sier eiendomsmegleren.

– Mange er nysgjerrig

Beliggenheten nær Strandbaren og med flott utsikt ved sjøen er veldig attraktiv i tillegg til selve kvalitetene i bygget, mener Larsson.

Han sier at dyre fritidsboliger ofte får mange klikk og stor interesse på internett.

– Vi ser at denne typen fritidsboliger får stor interesse og klikk på annonsene. Det er ikke like mange som tar kontakt, selv om mange er nysgjerrige og ser, sier Larsson.

Men de som først tar kontakt har ofte satt seg godt inn i prospektet og har klare meninger, forteller han.

– Det er litt som hus til 20 millioner som legges ut i Trondheim: De får stor oppmerksomhet, men det er ikke så mange kjøpere, sier Larsson.

Nest dyreste

Ifølge Fosna-Folkets gjennomgang av tidligere eiendomsoverdragelser som i salget har blitt karakterisert som fritidseiendom, er det ett eksempel på en fritidsbolig i Åfjord kommune som er blitt solgt til en høyere pris en de 4,99 millionene Brattlia 12 ble solgt for.

Steinan 17, som også ligger på Stokkøya, ble solgt for 5,15 millioner kroner i 2020. Det var den dyreste fritidseiendommen solgt på Fosen, før en hytte nord i Ørland kommune ble solgt for 5,25 millioner kroner i fjor sommer.

Det interaktive kartet nedenfor viser de 21 fritidseiendommene i Åfjord solgt for minst 3,0 millioner kroner. Det er produsert av Norkart.

Oversikten viser at 10 av de 21 fritidseiendommene i det øverste prissegmentet ligger ved Hosnasand vest på Stokkøya. I tillegg kommer det ferske salget av Brattlia 12.

- Finnes det en Stokkøy-effekt for fritidsboliger?

- Det finnes nok en Strandbar-effekt. På Stokkøya, i Råkvåg i Indre Fosen kommune og litt i Lysøysundet i Ørland kommune har man områder som skiller seg ut i markedet for hytter på Fosen, svarer Larsson.

Han trekker frem at det i disse re områdene også er flere aktiviteter i området i løpet av sommeren.

– Det er veldig attraktivt. Flott beliggenhet med kort vei til sjø og fin utsikt finnes mange steder. Disse tre områdene er nok ekstra attraktive på grunn av miljøet rundt og aktiviteten, sier Rune Larsson.