– Melhus har i 2021 utdelt næringsstøtte til bedrifter i Melhus som er rammet av covid- 19 etter midler fordelt sentralt i tre omganger. Vi har lyktes med å fått delt ut alle midlene vi har fått, samt vært den kommunen i Trøndelag med størst antall søkere, opplyser ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) som er glad for at bedrifter fikk kjennskap gjennom media og næringsforeninga om at det var mulig å søke på kompensasjonsordninger.

Fikk 81 søknader

I desember skrev Trønderbladet om at kommunen i fjor fikk inn 81 søknader om koronastøtte til bedrifter, og at 15 av søknadene ble avslått. Søknadene ble behandlet i tre runder. I tredje runde var det 18 søkere hvorav ett avslag. Blant dem som fikk koronastøtte var Freshly Fastfood som la ned i fjor høst, Galactic Park, Hage Grytbakk Musikk, Jordbærpikene, Maxform, Melhus Frisør, Melhus Hørsel, Movement Map, Schei Jakobsen, Studio H & M Frisør, Trygvason, Trøndelag Sankeri og Agro Tjenester.

Ny sjanse

I år er Melhus også tildelt koronastøtte til bedrifter, og Melhus har fått 577.000 kroner til viderefordeling. Søknadsfristen er 6. mars.

– Ordningen er rettet mot virksomheter registrert i Melhus kommune som driver som reiselivsarrangører, eller serverings- og overnattingsvirksomheter. Ordningen kan også gjelde for andre virksomheter, som av ulike grunner faller utenfor generelle kompensasjonsordninger, opplyser kommunen på sin nettside.

Søknadene blir behandlet at kommunens næringsutvalg.