- Med bakgrunn i Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøtet 24. mars, har DNB besluttet å justere renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng, sier Ingjerd Blekeli Spiten, leder for personmarked i DNB i en børsmelding mandag formiddag.

– DNB ønsker å hjelpe unge inn i boligmarkedet, og de får vår beste flytende rente på 1,99 prosent. Vi har også styrket vårt rådgivningstilbud til denne kundegruppen. Alle kunder som får renteendring, vil få informasjon i nettbanken eller motta brev i posten om hvordan dette påvirker dem. Nye rentesatser gjelder fra 4. april for nye boliglån, og fra 13. mai for eksisterende boliglån, heter det videre i samme børsmelding.

Flere rentehevinger

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache sa torsdag at Norges Bank har lagt til grunn at bankene vil heve boliglånsrentene fremover, slik at de øker til rundt fire prosent i 2024.

Nordea varslet mandag at de hever rentene på boliglån og innskuddmed inntil 0,25 prosentpoeng. Dermed er de den tredje banken til å øke renten siden styringsrenten gikk opp.

Torsdag i forrige uke hevet Norges Bank styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Dermed øker også Nordea sine boliglånsrenter.

De nye rentene vil gjelde fra 29. mars for nye boliglån og fra 9. mai for eksisterende boliglån, skriver banken i en pressemelding.

Fredag ble Sparebank 1 Nord-Norge første bank ut til å heve renta, da med en økning i utlånsrenten på inntil 0,25 prosentpoeng. Det er vanligvis slik at de fleste bankene følger etter de som starter rentehoppene, og setter opp egne renter.