62-åringen ble tilbudt jobben som konstituert administrerende direktør etter at tidligere Siva-sjef, Espen Susegg, brått sa opp stillingen 3. januar i år.

Ifølge en pressemelding går Stein Terje Dahl inn i stillingen med umiddelbar virkning.

Trondhjemmer

Dahl har erfaring fra organisasjoner som Forsvaret, SAS og Widerøe. I sistnevnte bedrift var han driftsdirektør.

Han var også administrerende direktør og styremedlem i Flyviking frem til i fjor høst.

Frem til januar i år har han ifølge kommunikasjonsdirektør Roy Strømsnes i Siva jobbet som prosjektleder i selskapet M3 anlegg. Han har ikke vært engasjert i Siva tidligere.

Han kommer opprinnelig fra Trondheim, men er nå bosatt i Jessheim. Ifølge Strømsnes kommer han til å jobbe på heltid i Trondheim i perioden han fungerer som konstituert administrerende direktør, og ukependle mellom Trondheim og Jessheim.

- Gjennomslagskraft

Han beskrives som en leder med gjennomslagskraft.

- Stein Terje Dahl har gjennom mange år bevist at han er en leder med stor gjennomslagskraft. Han oppnår gode resultater og har erfaring fra flere større utviklingsprosesser, uttaler Sivas styreleder Elisabeth Maråk Støle i pressemeldingen.

Leter etter ny direktør

Parallelt med ansettelsen av Dahl har styret også påbegynt arbeidet med å ansette en ny daglig leder på permanent basis.

Strømsnes forteller at det foreløpig ikke er lagt ut en stillingsannonse for jobben som administrerende direktør for Siva, men at ønsket er å få på plass en direktør i en permanent stilling så raskt som mulig.

- Vi vet ikke hvor lang tid dette arbeidet kommer til å ta. Det kan bli til høsten, men det kan også bli tidligere, sier Strømsnes.