Martinsen har drevet som selvstendig næringsdrivende i store deler av sitt voksne liv. I mange år var han i Spania, til han flyttet hjem til Fosen. Leylas Downtown er et prosjekt han begynte å klekke ut etter at han drev Toppen Bistro i Åfjord.

– Jeg begynte å tenke på dette sånn smått i 2020. Det tar litt tid å få alt på plass. Vi regner med å være fullt innkjørt når vi har holdt på i tre måneder. Nå justerer vi oss inn, lærer av våre feil og luker bort barnesykdommer, sier Martinsen.

Leietaker

Martinsen kunne ha pensjonert seg hvis han hadde villet, men liker ikke å være ubeskjeftiget.

– Jeg bor på Oksvoll. Det er en fin plass, men jeg lever ikke noe utstrakt sosialt liv der. Det har jeg ikke tid til. Jeg drar på jobb, og så kommer jeg hjem mellom ti og elleve om kvelden. Det er et valg jeg har tatt selv, og det er noe jeg trives med.

Dani Jalal fungerer både som servitør, kokk og vaktmester. Foto: Snorre Berg

– Jeg er ikke så opptatt av klokka. Det har gjennomsyret det jeg har gjort som næringsdrivende i alle år. Jeg er veldig heldig å ha gode medarbeidere. De tar seg ikke tid til å sette seg ned å ta fem minutter en gang, sier Martinsen.

Uteservering

Til sommeren håper Martinsen å ha klar terrassen foran restauranten.

– Der det står parkert biler nå, vil det bli stengt. Det er rikelig med parkeringsplasser bak bygget. Til 17. mai skal vi sette ut bord, sier verten.

– Er dager som 17. mai viktig for dere?

– Den er viktig for alle som bor i Norge. Det er også en dag da mye folk går ut for å spise, og det gir oss anledning til å bli kjent med flere. For lokalbefolkningen er det en sjanse til å bli kjent med oss.

Myndighetene

Martinsen har ikke noe å utsette på saksbehandlingen verken når det gjelder serveringsbevillingen eller skjenkebevillingen.

– Nei, det gikk fort å få i orden. Nå det gjelder alkoholserveringen, er det ikke den vi prioriterer. Vi tilbyr det, men det er matservering som er det vi driver med, sier han.

Martinsen har satt opp menyen i samarbeid med de tre ansatte. De har både lunch- og middagsretter.

– I det siste har vi hatt en del gjester som har tatt arbeids-lunsjer her, sier Martinsen.