«Dette er et bygg som virkelig løfter området. Mye arbeid gjenstår, men prosjektet gir tro på at utviklingen av Sluppen er et meningsfullt langtidsprosjekt», sier juryen i sin begrunnelse for å gi utbyggeren Kjeldsberg Sluppen Eiendomsprisen 2015 for prosjektet Stålgården Nord.

Prisen ble delt under Midt-Norsk Eiendomskonferanse, som Næringsforeningen i trondheimsregionen, Danske Bank og Norion Næringsmegling arrangerer på Britannia Hotell torsdag.

Stålgården nord ble ferdigstilt i mai i år, og har Statkraft, Evry, Vianova, Selberg Arkitekter med flere som leietakere.

- Særpreget uttrykk

Bygget med den karakteristiske stålfargede fasaden som ligger langs E6 på Sluppen er oppført over åtte plan. «Sammen med Stålgården sør skiller denne bygningen seg ut med et særpreget arkitektonisk uttrykk, godt synlig fra Trondheims hovedinnfartsåre fra sør», ifølge juryen.

Den legger vekt på at Kjeldsbergs utbygging på Sluppen har løftet området:

«Arkitektur skal engasjere, og med sine asymmetriske blanke fasader i stål og glass er dette et bygg som virkelig blir lagt merke til. Søsterbygget sto ferdig i 2011, men greide ikke å gjøre jobben alene. Nå kommer også det til sin rett.»

Passivhus

Stålgården nord er et kontorbygg på rundt 13.150 kvadratmeter. Det er et passivhus med energiklasse A, og er det første bygget i Norge som tar i bruk thermoaktive dekker. ARC Arkitekter har tegnet bygget.

Eiendomsprisen, som består av et trykk og en plakett, ble mottatt av administrerende direktør Ole Petter Bjørseth i Kjeldsberg Sluppen.

To andre nybygg var også nominert til prisen. Det var nybygget til Adresseavisen ved Bakke Bru og Kaisa Holdings Bassengbakken 4.

Eiendomsprisen ble etablert i 2001. I fjor vant Handelshøyskolebygget til Høgskolen i Sør-Trøndelag prisen.