- Det er snakk om prestisjemøblene ombord. Møbler som skal stå i alle offentlige rom og på de mest profilerte plassene, som restaurantene, resepsjon, bar, lobby og venterom. Firmaet Nor-Scan AS danket ut godt profilerte firmaer i Europa på denne leveransen. Til søsterskipet M/S «Trollfjord» hentet vi møblene fra Cabas i Italia, som er et særdeles velrenommert firma, sier innkjøpsleder Roger Trøen i Fosen Mek. Verksteder.

Lages i Lahore

Nor-Scan AS eies av Bryggen-kokkene Abdul Basit og Trond Kolstad, og er den norske aktøren i leveransen til M/S «Midnatsol». I Pakistan har de samme to etablert firmaet Baskol International som tar seg av oppfølgingen av møbelproduksjonen ved en fabrikk i Lahore. Denne fabrikken har tidligere levert utstyr til flere store internasjonale banker, og til McDonalds-restauranter.

Møblene som leveres Fosen Mek. er designet av skipsverftets egne arkitekter, og så formgitt og produsert ved fabrikken i Lahore. Det dreier seg om mange forskjellige varianter, og i forskjellige materialer, som bøk og akasie, samt ulike stoffer.

- Det var unektelig rart for oss å velge en leverandør fra Pakistan. Men vi syntes dette var en spennende aktør, og folkene bak leveransen har gjort en fantastisk innsats. Prototypene vi har fått var veldig bra, nå venter vi på hele leveransen, konstaterer innkjøpsleder Trøen.

Mat fortsatt først

Abdul Basit er meget stolt over å ha fått denne kontrakten. Han understreker at kokkearbeidet ved gourmetrestauranten Bryggen fortsatt er det primære for både ham selv og Trond Kolstad, men at denne leveransen samtidig har bevist at for en kokk er intet umulig. Da Bryggen gjenåpnet i ny ham høsten 2000 var også møblene der importert fra samme fabrikk i Pakistan.

- Det med møbler er et sidespor for oss, men samtidig hjelper det oss til å få tilbake inspirasjonen i hverdagen. For maten vil alltid være hovedfokus for oss. Når det er sagt er vi veldig stolte over at vi fikk denne kontrakten, og ikke minst for at vi har klart å gjennomføre den. De første stolene er alt på vei til Fosen, og innen fristen 1. mars skal alle leveranser være på plass, sier Abdul Basit som nå selv er i Pakistan for å følge avslutningen av arbeidet ved fabrikken.

Nye markeder

Firmaet Baskol har bygget opp egen administrasjon i Pakistan, og håper nå at Fosen-leveransen kan gi innpass også i andre norske markeder.

- Vi har nå et apparat som kan takle store leveranser. Etter Fosen-leveransen retter vi blikket mot hotell- og restaurantkjedene. Vi har allerede to prosjekter for levering av bord og stoler til to restauranter i Egon-kjeden, i Tromsø og Bergen. Store kontorbygg og byggeprosjekter som leverer leiligheter med ferdigmonterte kjøkken kan også være aktuelle for oss, mener Abdul Basit.

Kontrakten med Fosen Mek. Verksteder har en verdi på rundt fire millioner kroner.

De små bildene viser stoltypene som skal leveres.

Seiersglis. Leveransen av stoler til «Midnatsol» beviser at intet er umulig for en kokk, sier Abdul Basit. Sammen med kompanjong Trond Kolstad vil han fortsatt drive med mat som hovedgeskjeft.Foto: IVAR MØLSKNES