Trine Jeanette Isaksen er ny daglig leder for Havfruen.

Spisestedet ved Nidelva har eksistert siden 1987. I over 30 år ble sjømatrestauranten eid og drevet av Herbert Klein. Han er nå å se som doorman ved Britannia. Et par andre daglig ledere har vært innom siden Klein gav seg.

En viss grad av fornying kan forventes. Isaksen sier de pusser opp det gamle kontorlokalet i tredje etasje. Planen er å bruke det som selskapslokale.

–Jobben er spennende og en ny utfordring. Jeg lærer masse nytt, sier hun.

Livsstil

Som resten av byen, slet Havfruen under pandemien. Nå merker Isaksen at folket er tilbake i gatene og vil gå ut.

Dette er Isaksens første jobb som restaurantdriver. Hun kjenner bransjen fra Svalbard, samt trondheimsstedene Kvilhaugen gård og puben Krambua – hennes siste arbeidssted før Havfruen.

– Å møte nye folk, prate med dem og gi service, det er en livsstil. Her blir man til man ikke får være lengre, sier hun.

Trakk sørover: Isaksen er fra Tysfjord i Troms, men har jobbet lenge i Trondheim. Foto: Stian Hansen

Sushipionér

Herbert Klein åpnet Havfruen 1. april 1987. Det gjør restauranten til en av byens eldste. Peppes har vært på samme sted siden 1970-tallet.

Petters startet omtrent samtidig og har stadig Antonio Palomino som driver, men lokalet er byttet ut flere ganger. Lian åpnet i 1933, men er for øyeblikket ikke i drift.

Adresseavisen konstaterte i 2017 at ingen enkeltperson i Trondheim har drevet en restaurant så lenge som Herbert Klein.

Havfruen var i 1998 de første som serverte sushi i Trondheim, ifølge en gammel adressasak. Det var også Havfruen som begynte med lutefiskservering i stor stil i Trondheim.

Syv måneder før innføringen av røykeloven i 2003, ble Havfruen Norges første røykfrie restaurant.

Gründer: Herbert Klein startet Havfruen. Foto: Morten Antonsen / Adresseavisen