Leketøysbutikken på kjøpesenteret Melhustorget er slått konkurs, etter at eieren gikk til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud denne uka.

Eier, styreleder og daglig leder, Lars Kolbjørn Wingan, forteller at han kjøpte og tok over butikken i oktober i fjor.

Uventet underskudd

- Etter at vi tok over butikken i fjor, så kom det et uventet underskudd på 200 000 kroner. Derfor har vi også slitt i år. Hva underskuddet kommer av vil jeg ikke kommentere. Det var absolutt potensial i butikken, men vi erfarte at det ble veldig tungt å få butikken på føttene igjen etter det uforutsette underskuddet, sier Wingan.

I fjor omsatte Lekehuset Melhus for tre millioner kroner, og hadde et resultat etter skatt på minus 200 000 kroner.

Ansatte sagt opp

Det var fem ansatte i butikken i ulike stillingsstørrelser, medregnet daglig leder. Butikken hadde sin siste åpningsdag lørdag forrige helg.

- Vi synes først og fremst at det er veldig trist at de ansatte mister jobben sin, og at kundene på Melhus mister et tilbud, sier Wingan.

Det var salg før butikken stengte, og det meste av varene er solgt ut.

Leverandørgjeld

Lekehuset Melhus har oppgitt at gjelden i selskapet er 700 000 kroner, forteller bostyrer, advokat Ronald Eriksen Brevik i Advokatfirmaet Riisa & Co.

- Det er i hovedsak leverandørgjeld og gjeld til eieren, som selv har skutt inn penger, sier Brevik.

Lekehuset Melhus er med i leketøyskjeden Ringo. Wingan er daglig leder i to andre Ringo-butikker også, på Oti-senteret i Orkanger og på Falksenteret i Hemne.

Melhustorget Kjøpesenter er ifølge senterets nettside det største kjøpesenteret i gauldalsregionen. Kundene kommer fra Melhus, Klæbu, Midtre Gauldal, Skaun og sørlige deler av Trondheim.