– Hvor tragisk og stygt er det mulig å bygge?

Slik innledes et innlegg fra den populære Instagram-kontoen «Arkitekturopprøret i Norge», som i går kveld ble delt med kontoens rundt 65 000 følgere.

Kontoens ramsalte kritikk av moderne arkitektur har etter hvert gjort seg bemerket. Søndag kveld var det altså Stadionparken, Bjørn Dæhlies nye leilighetskompleks i Levanger, som havnet i den verbale kjøttkverna.

Resten av innlegget kan du finne nederst i saken.

Trehusbyen Sovjet og Wall Street

Innlegget ble videre delt av Oda Hollingsæter på Facebook-siden «Politikk i Levanger». Heller ikke hun er nådig i sin vurdering av boligpolitikken i Levanger kommune, når Innherred ringer henne mandag kveld.

– Om du kjører gjennom Levanger ser det ut som en blanding mellom Sovjet og Wall Street. I sentrum, midt mellom trehusene finner du triste murblokker, mens på Moan er det moderne glasshus.

Hun etterlyser en mer helhetlig boligpolitikk i hjemkommunen sin.

– Jeg er riktignok tilflyttet levangsbygg, men jeg er blitt en levangerpatriot. Jeg mener det må gå an å stille krav til hvordan byen vår skal se ut, særlig fra politikernes side.

Ikke alle er enige

En av de som har kastet seg inn på motsatt side i debatten er Sverre Moe. Han er mindre imponert over argumentasjonen fra Arkitekturopprøret og Hollingsæter, og legger frem sin sak for Innherreds journalist.

– Jeg savner et alternativ fra dem, særlig knyttet opp mot kostnad og funksjon. Det er jo ingen som vil bo i museumsobjekter heller, og det er dyrt for utbyggerne å bygge i gammel stil.

Moe er for øvrig ikke særlig imponert over trehusbyen som helhet.

– Hele Trehusbyen er galskap spør du meg. Moderne mennesker vil bo i moderne hjem. Spør du meg har riksantikvaren for mye makt over boligpolitikken i Levanger.

Nådeløs dom

«Arkitekturopprøret» er i hvert fall sikker i sin sak, og avslutter innlegget med en oppsiktsvekkende direkte oppfordring til skihelten og hans nye boligkompleks.

– Vær vennlig og hold deg langt unna Levanger i fremtiden, Bjørn Dæhlie.