I fjor gikk regnskapsføreren inn med trekvart million i det pressede selskapet, samtidig som selskapet fikk slettet over 1,1 millioner kroner i leverandørgjeld.

Et underskudd før skatt på 2,1 millioner kroner i fjor, og et større tap etter skatt, betød likevel at selskapet gikk ut av 2017 med negativ egenkapital. Nå er de på jakt etter nye medeiere som kan gå inn med minst en million kroner i friske penger.

Usikkerhet

Selskapet ble startet i 2002 av Paulsen og to medgründere. Revisoren påpeker i sin uttalelse om fjorårsregnskapet at gjelden er større enn verdien på eiendelene, og at det må være vesentlig usikkerhet rundt evnen til videre drift.

På spørsmål om kapitaltilførselen er avgjørende for om selskapet nå overlever, svarer Paulsen:

- På lang sikt må vi nok ha inn penger for å overleve. Men vi har vært gjennom både nedturer og mange oppturer tidligere. Vi må bare jobbe på for å komme oss i en litt mer økonomisk stabil situasjon, sier han, og legger til at det sistnevnte aldri har vært selskapets sterkeste side:

- Vi hadde minus på kontoen da vi startet også, så vi er ikke ukjent med dette, sier han.

Fjorårsregnskapet viser at inntektene endte på 9,3 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 13 millioner kroner i 2016.

La ned avdeling

Adresseavisen fortalte i januar at selskapet hadde lagt ned isbaren på kjøpesenteret Solsiden, etter at omsetningen hadde falt i flere år. De har også kuttet ut et lagerlokale på Nyhavna, og står igjen med sjokoladefabrikken på Nardo og utsalget på Sirkus Shopping på Leangen.

Paulsen sier at omsetningen har gått ytterligere ned i år etter nedleggelsen på Solsiden, men sier at de nå har langt større kontroll på driften. På spørsmål om de så langt går med overskudd, svarer han:

- Til og med juni så det bra ut, men det er små marginer vi snakker om når omsetningen er så lav. Vi trenger å «gutse litt» for å få opp omsetningen og vokse igjen.

Paulsen sier at sjokoladen også selges på norske flyplasser, på sjokoladebutikker og kafeer, og at de også har fått avtale med blomsterforhandleren Euroflorist som selger sjokolade sammen med bukettene.

Mer eget

Selskapet skriver i årsberetningen at de i flere år også har forsøkt å bygge opp et marked for importert kvalitetssjokolade, men at de ikke har klart å oppnå et høyt nok salg. De skriver at styret derfor har valgt å redusere antall varelinjer, og at de i stedet vil satse hardere på sin egenproduserte sjokolade.

De siste årene har Paulsen også vært sentral i oppbyggingen av sandwich-kjeden Melt, men sier at han nå igjen skal involvere seg mer i Cielo. Sammen med medgründer Ståle Andersen eier han fortsatt 90 prosent av selskapet, som i fjor sysselsatte åtte årsverk.

- Cielo kan ikke drives av hvem som helst. Det må være noen med hjerte, sier Paulsen.