Signalene fra innbyggerne og næringslivet er så gode at kommunedirektøren i Frøya vil ansette en egen prosjektleder for å drive planene videre sammen med kommunens ansatte. Hun anbefaler også at det allerede nå avklares at nybygget blir lagt i sjøkanten, at det organiseres som et aksjeselskap, og at bygget får en innretning som badeland (opplevelsessenter).

Det er innstillinga overfor formannskapet, som får saken på bordet rett over påske.

Som omtalt flere ganger tidligere, jobbes det med konkrete planer for å bygge et nytt badeanlegg eller badeland på Sistranda. For få dager siden var det også et folkemøte der innbyggerne fikk komme med sine ønsker og innspill.

Positive signaler

– Signaler fra befolkning og næringsliv er at de er positive til dette, og en ser at et slikt badeanlegg vil føre til økt attraktivitet og tilreising til kommunen. Badeanlegget må sees som en del av Frøya Arena (idrettsanleggene), og komplementere de tilbudene kommunen allerede har, skriver kommunedirektøren til politikerne.

kommunedirektøren vil sikre god prosjektledelse og få oversikt over kostnadsbildet. Det er grovanslått at en utbygging vil koste rundt 200 millioner kroner.

Forpliktelser

– I dette ligger det å gå ut til privat næringsliv og sikre forpliktende avtaler. Det må sees på sambruk både med kommunale tjenester og evt. andre for å få ned driftskostnadene, skriver hun.

Kommunedirektøren forteller at de har kommet mange og gode innspill på hva innbyggerne ønsker seg i et nytt badeanlegg.

– Ved presentasjon av utkastet til «Frøya bad», var de aller fleste tilbakemeldingen positive til plassering og utseende. Innspillene kom på at kommunen også bør vurdere større arealer til barn og lek, samt muligheter for utebad og sauna ute, kanskje i forbindelse med moloen til Guri Kunna videregående skole. Tilbakemeldingene gikk også på at kommunen bør legge opp til et badeland framfor et badeanlegg, skriver administrasjonen.

Badeanlegget mot syd - med en promenade på forsiden av bygget og trapper ned i sjøen. Det runde bygget til høyre er en utendørs sauna. Til venstre er det foreslått en café. Foto: Norconsult

Vil bygge ved sjøen

Tidligere er det vurdert to områder for utbygginga, ett sjønært og ett ved Frøya storhall. Kommunedirektøren anbefaler at det sjønære velges. Både fordi det er nært sentrum og gir mulighet for å skape et fint rekreasjonsområde ved Guri Kunna vgs, men også fordi kommunen allerede eier mesteparten av området. Eier av naustet i området skal ha sagt seg villig til å selge. I tillegg er det restriksjoner mot å bygge på dyrket mark, som ifølge kommuedirektøren vil kunne bli aktuelt hvis man bygger ved storhallen.

Kommunedirektøren anbefaler at kommunen stifter et nytt selskap, f.eks. Frøya badeland AS, som vil være oppfører og drifter av badelandet.

– Frøya kommune vil måtte inngå kontrakt med selskapet for å ha fasiliteter for å utføre sine lovpålagte tjenester, som svømmeopplæring og evt. frisklivstilbud til innbyggerne, skriver kommunedirektøren.