Power Hitra ble tirsdag tildelt “Inkluderingsprisen” av DalPro.

Den interkommunale vekstbedriften DalPro samarbeider med NAV og bedrifter om inkludering av mennesker som har vansker med å komme seg inn i det ordinære arbeidsmarkedet.

– Tør å satse

De begrunner tildelingen med at Power Hitra har vist god inkluderingsånd gjennom å la jobbsøkere prøve seg i ordinært arbeid.

“Power Hitra er dyktige på å finne jobbsøkers styrker, gi tilpassede ansvarsområder, de viser tillit og gjennom dette utvikler jobbsøker seg og oppnår mestringsfølelse”, skriver de blant annet.

Jobbsøkere får også trygge og forutsigbare rammer, og får profesjonell og faglig oppfølging, ifølge DalPro.

“ De tør å satse på arbeidssøkere som de kanskje ikke ville møtt gjennom en ordinær søkeprosess”, står det i begrunnelsen.

Fra ufør til full stilling

Daglig leder ved Power, Lars Egil Jonassen, er glad for å få prisen.

- Jeg blir litt målløs. Det er kjempestas og kjekt. Jeg vet selv hvordan det er å gå gjennom systemet. Det er ikke noe kjekt, og det er en lang vei å gå. Men det er kjekt å kunne bidra, smiler han.

Jonassen har selv vært innom arbeidstrening ved DalPro, før han fikk lederjobben ved Power.

- Det betydde masse for meg å få denne jobben. Jeg gikk fra å være femti prosent ufør, til 100 prosent stilling. Det viser bare hvor langt man kan komme, selv om NAV konkluderer med at man har redusert arbeidskapasitet. Og at jeg nå kan være med å finne den rette plassen for andre kandidater, sier Jonassen.

Arbeidstreningen ved DalPro gjorde at Jonassen fant ut hva han passet til i arbeidslivet. Og det gjør det lettere for han å ansette folk som har vært gjennom det samme.

- DalPro setter deg på rett kurs i forhold til hva du passer til. Jeg vet hvilket forarbeid DalPro har gjort, og jeg er trygg på at de har funnet den rette personen for jobben, mener han.

Halvparten fra DalPro

Tre av fem ansatte ved Power Hitra kommer fra DalPro. Flere har også fått prøvd sin arbeidsevne der. Det mener daglig leder ved DalPro, Ole-Morten Sørvig at de fortjener pris for.

- Vi har et raust og inkluderende næringsliv i øyregionen. DalPro ønsker å få fram det ved å dele ut en inkluderingspris til en bedrift som har utmerket seg gjennom året. Spesielt verdsetter vi bedrifter som gir en mulighet til mennesker med hull i CV eller av ulike årsaker ikke har kommet seg inn i arbeidslivet. En slik utdeling har ikke blitt gjort tidligere, men vi ønsker at dette skal bli en årlig markering. Power skal være stolt av sine mellommenneskelige verdier, kommenterer Sørvig.

Han trekker også frem samarbeidet med NAV.

- Det er gjennom NAV man finner de gode løsningene for den enkelte arbeidssøker, sier han.