Per Hangerhagen (52) fra Trondheim er blitt ansatt som ny administrerende direktør i Nettselskapet AS. Han overtar etter Torbjørn Storsve.

– Det tror jeg blir kjempeartig! Det er et offensivt selskap med godt lokalt eierskap, som ønsker å skape en verdi i regionen – det er kjempebra, sier Hangerhagen til Fosna-Folket.

– Har gjort en glimrende jobb

Ifølge konstituert styreleder i selskapet, Bjørg Grønflaten, skal Storsve fortsatt være med en liten stund til.

– Torbjørn skal nå være seniorkonsulent til Per de første månedene, og den jobben han har gjort skal overføres. Det tror vi at kan bli et fint samarbeid i noen måneder. Det har hele tiden vært tenkt at Torbjørn skulle slutte igjen, men vi valgte å ta ham med litt lenger, for å sikre overgangen til ny leder, sier hun.

Storsve tok over ledelsen av Nettselskapet på senhøsten i 2020. Hans forgjenger, Ragnhild Åsrønning, tiltrådte i 2017.

Nettselskapet sine lokaler på Fosen ligger i Bjugn, sammen med Fosenkraft. Bildet er tatt tidligere. Foto: Ola Bjerkevoll

Nettselskapet har ansvaret for strømnettet til om lag 25 000 kunder i hele eller deler av Orkland, Heim, Hitra, Ørland og Indre Fosen kommuner.

På eiersiden står Orkland Energi, Sodvin, Fosenkraft og Rissa Kraftlag.

– Storsve har i 2021 vært interimleder i selskapet, og gjort en glimrende jobb med å realisere synergigevinsten etter fusjonen mellom Orkdal Energinett, Sodvin Nett og Fosen Nett i 2019, sier Grønflaten, som for øvrig også er økonomiansvarlig i Rissa Kraftlag.

– Godt fornøyde

Hangerhagen kommer nå fra en stilling ved Byggmakker, der han i dag er direktør for Medlemmer og partnere, og var tidligere administrerende direktør for Byggmakker Gipling AS. Han har også bakgrunn som varehussjef for IKEA i Trondheim.

– Vi er godt fornøyde med å ha rekruttert en administrerende direktør med erfaring fra kommersielle virksomheter, med fokus på effektiv drift og vekst gjennom oppkjøp og fusjoner, sier Grønflaten, og legger til:

– Han har gode skussmål fra tidligere stillinger og har levert gode økonomiske resultater, samtidig som at han samarbeider godt med medarbeiderne sine.

Begynner i mars

En motivasjonsfaktor for jobbskifte, er lokalt eierskap i en samfunnskritisk bransje, ifølge Hangerhagen. Han ser frem til å begynne i en bedrift med tydelige mål for lønnsomhet, vekst, driftssikkerhet og bidrag til sine lokalsamfunn.

Hangerhagen tiltrer stillingen 1. mars i år.