Norges første croissantbakeri, Moulangerie, har åpnet pop up på City Syd.

– Vi åpnet med et lite brak. Det var sånn det føltes for oss som sto og jobbet, sier Kjersti Ingeborg Flatås, eier og driver av Moulangerie til trd.by.

Den franskinspirerte kafeen, med utspring fra Melhus, har fra før fast lokale i Thomas Angells gate (+).

På City Syd har utsalget fått midlertidig plass i hovedetasjen og har i motsetning til lokalet i Midtbyen ikke sitteplasser. Dette er et «grab 'n go»-konsept.

Opplevde stor pågang

Og det var stor pågang med folk som var fysne på hjemmebakte og ferske croissanter da Moulangerie åpnet torsdag i forrige uke, forteller Flatås.

– Vi jobbet på som bare rakkeren, sier hun.

Croissantene tar tid å bake fra bunnen av, og når det er tomt, er det tomt, sier Flatås.

– Torsdag og fredag gikk vi tom for croissanter halv to, og lørdag klokka tre, sier Flatås, som sier hun er svært godt fornøyd med mottagelsen.

Midlertidig

Pop up-avdelingen skal holde åpent fra klokken 11 torsdager, fredager og lørdager en periode framover.

Moulangerie får låne lokalet frem til kjøpesenteret skal pusse opp lokalene.

– Senteret har lovet oss ut hele februar, men det kan hende vi er med til ute i mars, sier Flatås.

I første omgang er også kjøpesenterlokasjonen kun en test for Moulangerie.

– Vi ser på mulighetene for å åpne andre plasser og hvor vi burde være hen, men vi har ingen umiddelbare planer om noe mer, sier Flatås, som trives godt i Midtbyen.