Via ferrata-løypa opp Melanakken i Åfjord ble straks veldig populær da den åpnet på sommeren i fjor.

Daglig leder i Fosen aktiv, Andreas Dahl, forteller at de starter med turer allerede førstkommende helg, i all hovedsak for grupper.

– Firmaturer og sommeravslutninger på skoler- det er mange forespørsler i gruppemarkedet, sier han til Fosna-Folket.

Mye interesse

For vanlig påmelding åpner de først 1. juni, men Dahl forteller at de griper muligheten til å arrangere turer før det også, om muligheten byr seg.

– Litt basert på vær og vind kommer vi nok til å ha åpent før det også. Det blir noen fine mai-dager og helger, så vi skal lansere det når værmeldingen er med oss. Men først og fremst har vi fokus på gruppemarkedet, sier han.

Dahl forteller at de også skulle hatt åpent i det gode påskeværet, men at det på grunn av sykdom og dårlig vær før påska, ikke ble noe av.

– Er det mange grupper som melder interesse?

– Ja, og det er kjempebra. Det er både fra lokale firma og folkehøyskolen som skal ha sommeravslutning. Det er mye større pågang fra grupper i år, men det har noe å gjøre med at gruppemarkedet har vært vanskelig på grunn av korona. Det har løsnet bra nå, svarer Dahl.

Daglig leder i Fosen aktiv, Andreas Dahl. Bildet er tatt tidligere. Foto: Jonas Olsen Withbro

Han forteller videre at det ellers er mye interesse fra privatpersoner også.

– Det er en del som lurer på når vi kommer i gang. Enn så lenge har vi ikke åpnet bookingen, men det er bare å ta kontakt på telefon eller e-post.

– Prisgitt været

Ifølge Dahl holder de Fosen via ferrata åpent i helgene frem til fellesferien, først og fremst.

– Også er det full trøkk ut sommeren, sier han, og fortsetter:

– Vi er spent på været da, for det er en større utfordring enn korona egentlig. Blir det meldt åtte plussgrader og regn i Åfjord, kommer ikke folk på dagstur. Sommeren i 2020 var ordentlig trist, mens sommeren i fjor var heller den andre veien. Da var det nesten for bra vær. Vi er prisgitt været.

Andreas Dahl utenfor garasjen til Fosen aktiv i Åfjord sentrum. Bildet er tatt tidligere.

Samtidig forklarer Dahl at utenlandske turister ikke bryr seg om været i like stor grad.

– De har tross alt forhåndsbooket og er klare for tur, mens en familie i Trondheim ikke reiser hit når de ser at været er dårlig.

– I år er det litt mer åpent for utenlandske turister også. Gjør dere noe annerledes med tanke på det?

– Ikke annet enn at vi tenker å markedsføre i England og Nederland i større grad, men primærmarkedet vårt er i Trøndelag, sier Dahl.

Nytt lokale

Nytt for året er også at Fosen aktiv holder på å etablere seg i nye lokaler. De skal fortsatt beholde garasjen i Åfjord sentrum, men holder samtidig på å pusse opp et lokale ved Årnes handel.

– Det blir der vi skal ta imot folk. Det blir et slags opplevelsessenter som vi holder på å bygge om nå. Forhåpentligvis blir det en litt mer moderne «turistinformasjon». Det blir knallbra!, avslutter Andreas Dahl.