I 2008 kom ekteparet Artima Mohammadi og Shehen Taha Aziz til Norge fra Iran.

I tre år drev de Norheim café på Norheim senter i Rissa, før de måtte stenge på grunn av korona. Nå er de tilbake igjen med nytt navn, Pomodoro Roma.

– Da det ble mindre koronarestriksjoner i samfunnet kom vi tilbake. Vi er en ekte italiensk restaurant og får ferske råvarer fra blant annet Italia og Spania, og kjøtt fra Norge. Alt vi har er hjemmelaget, sier Mohammadi.

– Folk savnet oss

Restauranten åpnet igjen på torsdag for to uker siden. Ifølge Mohammadi hadde kundene savnet spisestedet.

– Eieren her tok kontakt med oss og fortalte at folk savnet oss, noe vi også hadde fått høre. Derfor kom vi tilbake. Det var veldig mange folk som kom da vi åpnet. Vi har en del faste kunder som vet hva de vil ha – de trenger ikke se på menyen en gang, sier han.

Ekteparet Artima Mohammadi og Shehen Taha Aziz. Foto: Jonas Olsen Withbro

– Hva gjorde dere under korona?

– Da var vi hjemme i Trondheim. Vi har pendlet derfra, men fant nå ut at vi ikke kan kjøre så langt hver dag. Derfor har vi leid oss ei leilighet på Stadsbygd, så nå skal vi bo der. Leiligheten i Trondheim skal vi leie ut.

– Bedre liv her

Mohammadi utdannet seg som kokk i Iran, og forteller at han har jobbet ved flere restauranter både der og i Norge.

– Vi har tatt inn en del Iransk mat inn i menyen, som vi kombinerer litt med italiensk, spansk og norsk mat blant annet.

Artima Mohammadi Foto: Jonas Olsen Withbro

– Hva er grunnen til at dere kom til Norge?

– Vi kom hit på grunn av politiske problemer egentlig. I Iran er regimet slik at det undertrykker folk. Det er en rik kultur og rik historikk i landet, men regimet er ikke slik vi ønsker det. Det er et mye bedre liv her, svarer han.

Jobber med kona

– Hvordan er det å drive restaurant i Rissa?

– Det er veldig bra. Vi har mat som ikke så mange andre har i området. Det finnes dem som selger pizza for eksempel, men ikke likens som vi lager her.

Ekteparet Artima Mohammadi og Shehen Taha Aziz. Foto: Jonas Olsen Withbro

Mohammadi og kona har to ansatte som hjelper til når tiden ikke strekker til.

– Hvordan er det å jobbe med kona si?

– Det er veldig fint og hun er en fin støtte å ha. I tillegg er vi veldig kjent. Det er fint å jobbe med familie, svarer Artima Mohammadi.