Rema 1000 på Sandstad ble åpnet torsdag 4. mars i fjor. Nå er regnskapet for det første driftsåret klart, og det viser at i løpet av ti måneder omsatte remakjøpmannen Siri Sandø AS for 42,335 millioner kroner. Driftsresultatet kom på minus 89.000 kroner.

– Vi er fornøyde med omsetningen. Å få til overskudd det første året hadde vi ikke regnet med. Det er store investeringer, og prøving og feiling det første året, sier Siri Sandø.

Fanger opp til/fra-kundene

Butikken, som ligger bare noen steinkast fra tunnelåpningen til Hitratunnelen, fanger opp mange kunder som reiser til og fra Øyregionen.

– Det betyr at vi har ekstra stor omsetning på fredager og lørdager. Men vi begynner etterhvert å få mange faste kunder. Og så har vi de som jobber på industriområdet på Jøsnøya, pluss at vi leverer til båter. Og når det nå er klart for at det skal bygges enda en stor fabrikk på Jøsnøya, var det en stor dag. Det ga en skikkelig godfølelse da det ble kjent at Mowi skal bygge. Nå holder det på å bli skikkelig artig, sier Siri Sandø, som driver remabutikken på Sandstad.

Vokser

Nå har hun drevet butikken i litt over ett år, og kan sammenligne de første månedene fra fjoråret med hvordan omsetningen er nå.

– Vi har stor vekst i forhold til i fjor, sier Siri Sandø.