Restauranten i Ørjaveita i Trondheim er Norges tredje beste ifølge restaurantguiden White Guide Nordic, men beliggenheten er ikke noe pluss, ifølge Bjerkan.

I forrige uke inntok studentene Trondheim på nytt, og Bjerkan sier at køen fra utestedene i Nordre gate har gått langs vinduene til restauranten.

- Gjestene våre har knapt kommet seg ut, men sånn er det. Vi bor i en by, og må gjøre det beste ut av det.

- Vurderer dere å flytte?

- Jeg har tenkt på det i mange år, men det er ikke sånn at jeg leter etter andre lokaler. Men det fins masse muligheter, sier Bjerkan, som sier at de ønsker å gjøre det best mulig for gjestene.

Bjerkan ble tidligere i år kåret til årets kjøkkensjef.

Tre prosent ned

Selskapet Credo Restaurant og Bistro omfatter både restauranten med samme navn i første etasje og bistroen Jossa Mat og Drikke i etasjen over. Selskapet hadde i fjor inntekter på 11,9 millioner kroner, som var en nedgang på tre prosent sammenlignet med året før.

Bjerkan sier at hun ikke har noe godt svar på nedgangen i omsetning, men tror mange andre nyetableringer i Trondheim kan spille inn.

- Vi har kanskje ikke vært de sterkeste på markedsføring heller. Vårt fokus er på å være ute og skaffe råvarer, og heller jobbe på den måten, sier Bjerkan.

Selskapet fikk et underskudd før skatt på snaut 220 000 kroner, sammenlignet med minus 125 000 i 2014. Bjerkan sier at underskuddet ikke bekymrer henne, og at det er noe de raskt retter inn. Regnskapet viser at restauranten har en halv million i egenkapital.

- Har en visjon

Bjerkan sier at hun hadde startet med noe annet hvis ønsket var å bli rik.

- Jeg gjør dette fordi jeg har en visjon jeg vil vise frem. Det er kanskje forskjellen mellom meg og andre restauratører, sier hun.

Bjerkan sier at de stadig jobber med å bli bedre på alle mulige måter, både med tanke på bærekraft, kunnskapsformidling, ivaretakelse av tradisjoner og råvarer. Det koster penger, understreker hun.

Da Smakspolitiet fra Adresseavisen besøkte Credo tidligere i år, var konklusjonen at restauranten «aldri har vært mer spennende og interessant»

Stengt to dager i uka

I år har de valgt å holde stengt både søndager og mandager, for å ha mer tid på å være ute hos leverandørene. De samarbeider spesielt tett med to gårder i Orkdal. På Fannremsgården henter de både smør, melk, rømme og kjøtt, mens de dyrker egne grønnsaker på gården Skjølberg Søndre.

- På dagene vi holder stengt er vi mye ute på gårdene, men det er ikke sikkert vi kan fortsette med det. Mot jul skal vi ta stilling til om vi skal ha åpent seks dager i uka igjen, sier Bjerkan.

I februar i år fulgte de ansatte på Credo med på direktesendingen da restauranten Fäviken i Järpen fikk to stjerner i den prestisjefylte Michelin-guiden, men foreløpig er ingen restauranter i Trondheim med i guiden.