Interiørdesignerne Anniken Zahl Furunes og Hege Åbelvold har satt sitt eget hyllesystem i produksjon. Selskapet sitt kaller de Dare to designstudio og produktet heter Organize.

De to designerne fra Trondheim har designet et veggmontert platesystem, hvor platene har trepinner, og med disse kan du oppbevare det du trenger. Om det er i bokser eller kasser, eller om det er vinglass som henges opp eller urtekrukker som plasser i hyller med hull.

foto
Trepinner: Det viktigste med hyllesystemet er pinnene som festes i bakplaten ved å sette dem inn i hull på platen.

I et stort showrom, i samme bygg som Koteng eiendom nettopp har flyttet inn i på Nyhavna, viser designerne at hyllesystemet kan passe i alle husets rom, også i butikker.

foto
På badet: Anniken Zahl Furunes viser frem et forslag til hvordan hyllesystemet Organize kan brukes på baderommet.

- Dyktige og arbeidsomme

Ideen og den første produksjonen kom i gang for litt over to år siden. Men det er først nå, med eiendomsutvikler Ivar Koteng inne på eiersiden at de kan satse stort.

Her kan du lese den første saken Adresseavisen skrev om Dare to designstudio: Trøndersk design produsert i Norge

- Jeg har gått inn på eiersiden med to millioner kroner, sier Koteng. Han medgir at han ofte blir spurt om støtte gründere.

foto
Viktig medspiller: Ivar Koteng har gått inn på eiersiden i Dare to designstudio, og bidrar også med gode råd i forretningsutviklingen.

- Jeg får rundt fire-fem henvendelser i uka med spørsmål om finansiering. Det er dessverre veldig få av dem jeg har mulighet til å møte, driften her er ikke satt opp til det. Det er jo ikke dette jeg hovedsakelig jobber med, men jeg valgte å møte Dare to designstudio siden jeg fikk dem anbefalt av en jeg har tillit til, sier Koteng.

Og møtet endte med at Koteng gikk inn på eiersiden.

- Jeg likte produktet, det er fin design som i tillegg er veldig godt utviklet. Jeg kan jo ikke så mye om interiørdesign, men jeg fikk tillit til designerne og oppfatter dem som dyktige og arbeidsomme, sier Koteng som også har lånt dem lokale.

Eget tegneprogram

Torsdag denne uka arrangerte Dare to designstudio «Trondheim designevent» i de leide Koteng-lokalene. Her samlet rundt 120 fra den kreative bransjen i byen seg til ulike foredrag innen arkitektur, design, film og håndverk. Dagen gikk over til kveldens lanseringsfest for Design to designstudio i de samme lokalene. Her ble ny katalog lansert og også et eget tegneprogram utviklet av Ablemagic. Med dette kan kunder selv tegne hvordan de ønsker det modulbaserte hyllesystemet.

foto
Tegneprogram: Ablemagic, også dem fra Trondheim, har laget et eget tegneprogram for Organize. Her kan kunden tegne hvordan de vil ha det fleksible systemet.

- Vi har brukt det siste året godt. Det begynte med at vi fikk mentorstøtte fra Innovasjon Norge, noe som har gjort at vi har lært mye, sier Zahl Furunes.

- Men det ble også tydelig at vi hadde høye driftsutgifter og dårlig likviditet. Vi trengte hjelp til få inn mer kapital, uten det kunne vi ikke satse videre, sier Åbelvold.

Faste businessmøter

Dermed fikk de i stand et møte med Koteng. Et møte de forberedte seg godt til.

- Vi planla en presentasjon på rundt et kvarter, men allerede etter fem minutter avbrøt han med spørsmål. Og så gikk det ikke lang tid før han sa han er med. Koteng eier nå en tredjedel av firmaet, mens vi selv eier resten. Koteng har bidratt med penger, men også med at han er tilgjengelig når vi lurer på noe. Vi er jo først og fremst designere, og det er mye vi ikke kan om å drive et firma. Vi har månedlige businessmøter med Koteng, sier Zahl Furunes og Åbelvold.

Men det er når de får snakke om design de virkelig gløder. I dag lages delene til hyllene ved Lium møbelverksted i Meldal, og det planlegges stadig nye deler. Det kommer også en sovesofa fra designerne, forhåpentligvis til høsten.

Tokyo og New York

Drømmen nå er å begynne med eksport.

- Salget i Norge har vært stabilt siden begynnelsen, og vi jobber selvsagt for å øke her hjemme også. Men i tillegg håper vi å kunne begynne å eksportere hyllesystemet, sier Åbelvold om nevner både Tokyo og New York som byer de har planer om å forsøke seg i.

Organize selges kun via Dare to designstudio sin egen nettbutikk. Interiørdesignerne er opptatt av norsk produksjon, god kvalitet, lokal verdiskapning, bærekraftige løsninger og ansvarlig produksjon.

- Vi var jo engstelige for å få noen inn på eiersiden, rett og slett fordi vi så langt har gjort absolutt alt selv og vi vet hva vi vil. Vi er redd noen skal komme inn og gjøre alt annerledes, blant annet begynne med masseproduksjon i utlandet. Det har heldigvis ikke skjedd med Koteng, sier Åbelvold.