Kvinners Arena arrangeres 25. september. Dette er 16. gang at Stjørdal Næringsforum inviterer til et eget møtested for kvinner, og for 10. gang skal de dele ut prisen Årets arenakvinne til en av deltagerne.

- Så langt i år har vi kun fått inn fem forslag til hvem vi kan nominere, det er for lite, sier juryleder Ruth Karin S. Sørlie fra DNB Bank. Ut fra forslag som juryen får inn skal det plukkes ut tre nominerte. Hvem av de tre som får prisen blir deretter avslørt på årets Kvinners Arena som arrangeres på Scandic Hell.

God navn på blokka

I fjor hadde juryen 13 forslag å velge mellom, før det ble Gunn Iren Berg Svendsen fra bemanningsfirmaet Jobzone som stakk av med heder og pris.

Svendsen er flittig bruker av sosiale nettverk, og ber alle sjekke sin neste sjef på Linkedin.

Juryen vil nå ha litt mer blæst om prisen, for å få flere kvinner nominert. De understreker at det er gode navn på blokka, men de skulle så gjerne ønsket seg enda flere.

- Hele poenget med både selve arenaen og prisen er å løfte frem kvinner. Få dem opp på scenen. Og så klart det finnes flere enn de fem navnene vi har fått så langt, derfor bør flere ta kontakt med oss og tipse om sin kvinne, om det er sjefen eller en annen inspirator, sier prosjektleder for Kvinners Arena, Hanne A. Myraune.

Må plukke i bredden

Statuettene tilsier at prisen skal gå til en kvinne i Trøndelag som gjennom sin person, sitt arbeid og virke bidrar til utvikling og engasjement i næringsliv, arbeidsliv og samfunnsliv. Prisvinneren skal være en talskvinne for at kvinner skal tørre, ville og kunne, og også evne å begeistre, inspirere og engasjere.

- Det er klart det er flere kvinner som kan få en slik pris. Jeg sier som vinneren i fjor sa da hun så utover salen: Alle her kunne mottatt denne prisen, sier Myraune.

- Men det er jo høye krav?

- Det skal selvsagt være gjevt å motta prisen, men det er langt flere enn fem som er aktuelle. Nå vil vi ha hjelp til å se bredden. Det er lett å bare plukke blant de kvinnene som allerede er synlige. Vi ønsker oss ikke nødvendigvis de som er ofte i media. Det kan like godt være en kvinne som blir mer synlig, nettopp på grunn av en nominasjon, sier Sørlie.

Juryen ønsker seg i alle fall mellom 10 og 15 navn å velge i. Fristen for å levere inn forslag er 4. september.

Etter at kandidatene har kommet ønsker Sørlie og Myraune at mange kvinner kommer å heier frem de nominerte - og alle andre kvinner.

- Bedrifter bør sende sine kvinner på Kvinners Arena. Det er en viktig møteplass hvor fokuset er at kvinner skal få inspirasjon til å utnytte sine kunnskaper og ressurser for å våge og gå inn i spennende og viktige næringsliv- og lederposisjoner. Dette er en arena for kvinner som er opptatt av å påvirke og bidra i samfunnsdebatten.

Disse har tidligere blitt Årets arenakvinne:

2014: Gunn Iren Berg Svendsen.

2013: Bente Rathe.

2012: Tove Nedreberg.

2011: Randi Wenche Haugen.

2010: Berit Rian.

2009: Nina Udnes Tronstad.

2008: Marit Brevik.

2007: Therese B. Karlsen.

2006: Merete Storødegård.