– Personlig har vi ønsket å bli Prix. Kundene er også veldig ivrig på at vi skal hoppe ett hakk opp og få litt bedre priser og slikt. Men hovedsakelig er det kontoret som har sagt at vi skal bli Prix, og de har sett at vi har ligget såpass høyt i omsetning at vi har kunnet bli Prix, sier butikksjef Cathrin Lothe Hopen til Fosna-Folket.

Marked-butikkene anses som nest nederst på stigen i «Coop-hierarkiet». Nederst er Matkroken, så følger Marked, Prix, Extra og Mega.

22 millioner

Butikken i Osen fikk en omsetning på 22 millioner kroner i 2021. Med en Prix-butikk tror Coop Midt-Norge på videre vekst.

– Vi tror det skal være mulig å øke omsetningen med 15 prosent, såpass ambisiøse må vi være. Vi omsatte for 22 millioner kroner i Osen i fjor. En oppgradert butikk med litt lavere priser og økt åpningstid gir som regel et løft, det håper vi på i Osen også, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, i en pressemelding.

Hopen synes det er bra at det er utvikling i butikken.

– Det blir sikkert mye arbeid, men vi liker arbeid, så det blir bra, sier hun og ler.

– Mer attraktiv

– Hva tror du blir det beste med å bli Prix?

– Det tror jeg blir for kundenes sin del, at prisene går litt ned og at det blir litt mindre lekkasje, at de heller handler her enn å dra til Steinkjer. Jeg håper virkelig at det blir bra for butikken at vi oppgraderer og blir mer attraktiv for kundene, sier Hopen.

Coop Marked ligger på Osentorget. Foto: Snorre Berg

I pressemeldingen skriver Coop Midt-Norge, som butikken i Osen er en del av, at det skal investeres rundt 1,6 million kroner i oppgraderinger.

Blant annet skal alt inventar i butikken byttes ut, og det skal bli nye kasser hvor man kan skanne varene sine selv.

– Det blir ikke noe som står på samme plass når vi har gjort om. Jeg håper kundene er tålmodige, for vi skal ha åpent hele tiden. Men det tror jeg de er, for både vi og de er ivrige på at vi skal gjøre dette, sier Hopen.

Nye åpningstider

I tillegg til navneskiftet og nytt inventar, får også butikken to timer lengre åpningstid om kveldene.

Så fra mars-april kommer butikken til å holde åpent 9-21 fra mandag til fredag, og 9-20 på lørdag.

– Det blir flere timer om dagene, vi har allerede fått inn en ny person og vi håper at det går seg til. Det blir en liten omveltning med syv til ni om kvelden, så vi håper det blir litt flere kunder på kveldstid, sier butikksjefen.