Levanger lokalmat og opplevelser ble etablert i foretaksregisteret den 16. februar. Firmaet har adresse Gruslina 177 på Skogn og skal ifølge nyregistreringen tilby lokalmat, bedriftsnettverk og opplevelser.

Styrets leder er Silje Rainer Atterbrand fra Levanger. Kristine Marie Fostad står som nestleder.

Atterbrand skriver i en kommentar til Innherred at Levanger Lokalmat både vil tilby et fysisk utsalg av lokalmat i sentrum, i tillegg til å jobbe for en felles merkevare for lokalmat fra Levanger. Bedriften vil også sette fokus på økt bruk av lokal mat i restauranter og jobbe inn mot offentlig sektor.

Bærekraft er en viktig drivkraft bak det nye selskapet, ifølge styrelederen.

I dialog med ulike institusjoner

– Skal kommune og storhusholdninger nå bærekraftsmålene må det jobbes for hvordan de kan handle bærekraftig og lokalt, uten at maten har vært fraktet Norge rundt for pakking og distribusjon, skriver hun og legger til:

– Vi ønsker at lokalmat skal være mer enn nisjeprodukter man kjøper til fest. Vi tror at med ei felles satsing kan man tilby lett tilgjengelig, kortreist mat, til en overkommelig pris, mens bonden og lokale foredlere sitter igjen med mer.

Den nye satsningen skal blant annet jobbe for at mat som produseres lokalt ikke skal sendes langt for å for eksempel skjæres og pakkes, ifølge Atterbrand. Hun oppfordrer bedrifter, spisesteder og andre til å ta kontakt med henne eller Kristine Marie Fostad om de ønsker å bli med på laget.

Atterbrand skriver at de er i gang med å søke midler til felles kompetanseheving og at de er i dialog med ulike institusjoner.