– Hittil har vi vært heldige, og det er først nå vi har fått ansatte som er blitt smittet av covid-19. Denne uka er 6–7 ansatte borte på grunn av sykdom, sier daglig leder Bernt Gagnås i melhusbedriften Trio-Bygg AS.

28 ansatte

Trio-Bygg har hovedkontor i Melhus sentrum, og har 28 ansatte. Nå er en fjerdedel av arbeidsstokken koronasyke, og daglig leder Gagnås forteller at ansatte er blitt syke etter å ha blitt smittet av unger i skole og barnehage.

170 hus

Konsekvensen av smitteutbruddet er at arbeidet med støyisolering av hus langs E6-strekninga Kvål-Melhus sentrum blir forsinket.

– Vi har oppdraget med å støyisolere 170 hus, og så langt har vi støyisolert 120–130 hus. Fristen for å bli ferdig er i juni, men vi håper å fullføre oppdraget i mai. Om sykdomsutbruddet ikke pågår mer enn et par uker, skal vi klare det, sier Gagnås.

Oppdraget med støyisolering av E6-hus er stort for melhusfirmaet, og har en verdi på 60 millioner kroner. Ellers er Trio-Bygg AS i gang med oppdrag med blant annet Stiftsgården og Trondheim tinghus. Gagnås forteller at ansatte i Trondheim har kunnet ta seg av oppdrag i Trondheim.

Har vært forsiktige

– Fram til nå har vi unngått smitte, og vi har bare opplevd at ansatte har vært i karantene fordi de har vært nærkontakt til smittede. Vi er veldig forsiktige, og har vært nøye med smitteverntiltak som spriting av spisebord og håndtak. Grupper av ansatte holdes atskilt, og vi har vært forsiktige fordi vi har vært redde for å smitte folk som bor i husene vi jobber i. Dessuten har vi brukt munnbind, og har hatt lite sosial kontakt og folk har vært flinke på fritiden. En får bare holde ut og håpe at det ikke blir mer smitte. Sykefraværet får en ikke dekket, sier Gagnås.

I starten av koronatiden slet bedriften med å få sysselsatt de ansatte, og noen måtte leies ut til andre bedrifter. Gagnås var blant dem som tok til orde for at Melhus kommune burde være mer aktiv i bruken av lokale bedrifter. Etter hvert løsnet det og bedriften fikk oppdraget med å støyisolere hus. Gagnås forteller at ingen ansatte er permitterte.