Sirkus Shopping like utenfor Trondheim sentrum får snart to nye butikker, ikke inkludert Vinmonopolet, som i fjor høst ble bekreftet på vei inn.

Den ene butikken blir del av Laura Ashley: En britisk kles- og interiørkjede som etablerer seg for første gang i Trondheim.

Lise Olden fra Ørland er franchisetaker. Hun er frilans musiker og sanger, og sier markedet har vært tregt de siste to årene.

– Når jeg ikke kunne jobbe som artist, tok jeg andre jobber. Jeg var daglig leder for et fast food-konsept på Brekstad og fikk flere jobbtilbud etter det, forteller Olden.

Markedet styrer

Hun ble blant annet kontaktet om rettighetene til å starte og drive tre Laura Ashley i trondheimsområdet.

– Jeg kjente det var noe jeg kunne trives med. Kanskje ledet koronaen meg litt på andre veier, sier hun.

Fosna-Folket har tidligere skrevet om Olden og hennes nye aksjeselskap, Dandelions AS, som butikkene skal drives gjennom.

– Jeg begynner med én butikk og lar markedet styre. Fram til vi åpner i august skal jeg organisere og designe lokalene, bestille varer og lære ta kurs i HMS og regnskap, forteller fosningen.

Løfter tekstilprofilen

Den andre kjeden som etablerer seg på Sirkus Shopping, er Companys. Kjeden eies av den trondheimsbaserte Kleinsgruppen og søker etter daglig leder til sin neste butikk.

– Nå er vi endelig tilbake i normal drift. Alle butikkene går bra og nettbutikken fortsetter å ta markedsandeler. Vi har lenge lett etter et egnet lokale på Sirkus Shopping og nå skjer det! Senteret har hatt en god utvikling de siste årene og er lett tilgjengelig, forteller June Persen, medeier av Companys Norge.

– Vi tror at Companys vil tilføre Sirkus noe veldig positivt i kraft av merkemiksen vår, og vil løfte profilen på tekstil på senteret, konstaterer Persen.

Ser utenfor Trondheim

Companys er allerede etablert på Trondheim Torg. Under pandemien startet Companys med gratis hjemkjøring, og ledergruppen var selv å finne bak rattet. Nettbutikken Companys.no hadde ifølge Persen god vekst. Planen er å åpne flere butikker.

– I Trondheim er det nok med to, så her blir det ikke flere. Men vi jobber for å åpne i de store byene vi ikke er i, og har god dialog med flere sentre. Vi er kresne på lokasjoner og åpner kun på de beste beliggenhetene. Også er det viktig for oss å vokse organisk. Vi er et lite team som skal drifte dette på en god måte, legger hun til.

Flaskeutsalg

Ingen butikker forlater Sirkus Shopping i denne omgang, forsikrer senterleder Trine Foosnæs.

– Vi har hatt en større flytting av leietakere grunnet Vinmonopolet, som åpner 16. juni, sier hun.

Dermed skal Vinmonopolet drive på ni steder i Trondheim. I tillegg til den nye butikken på Sirkus Shopping, er polet utsalget etablert følgende steder:

Trondheim Torg, Byhaven, Byåsen, City Syd, Heimdal, City Lade, Nedre Elvehavn og Valentinlyst.