Det kommer frem i en pressemeling fra Norsk Kylling mandag ettermiddag.

– Vi har gjort alt vi kan for å finne en løsning i kommunen, vi ønsket virkelig å bygge ny fabrikk der, men dessverre blir kostnadene for høye og risikoelementene for mange til at vi kan gå for bygging av vår nye fabrikk der, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling.

Avgjørelsen ble tatt i styremøte ved Norsk Kylling på Støren fredag, men ble kunngjort først mandag da ansatte var blitt orientert om beslutningen i allmøte på Støren kulturhus.

Les også: Utsetter avgjørelse om Norsk Kylling

Var én av tre

Dermed er det klart at ny fabrikk blir bygd enten på Sveberg i Malvik eller på Grønøra i Orkanger.

Rema 1000, som eier Norsk Kylling, kunngjorde i juni i 2016 at dagens tomt sentralt i Støren var uegnet for utbyggingen de ønsker. Siden da har flere kommuner kjempet om å lokke til seg den store matindustribedriften, inkludert Midtre Gauldal som har jobbet hardt for å beholde virksomheten innen kommunegrensene.

Helt frem til styremøtet fredag, var Midtre Gauldal én av tre gjenværende aktuelle vertskommuner med nyutviklet tomt i Haukdalsmyra.

Les også: Ny fabrikk og færre ansatte

«Orkdal best egnet»

Nå er det altså klart at dét ikke blir noe av når Norsk Kylling har besluttet å gå videre med de to andre alternativene Orkdal og Malvik.

«Orkdal utmerker seg som best egnet for den nye kyllingfabrikken,» skriver Norsk Kylling i pressemeldingen.

«Orkdal er et område godt egnet, med sterk tradisjon og med kompetanse i alle ledd for industri. Orkdal kommune har invitert Norsk Kylling til kommunen og et område under regulering som passer godt med våre ambisjoner og planer» heter det.

Malvik fortsatt aktuell

– Det er brikker som enda ikke er på plass på denne tomten, og vi ønsker fortsatt dialog med Malvik kommune rundt vårt tomtealternativ i Malvik, sier Stokbakken.

Det var aldri noen tvil om at det var i Trøndelag Rema-eide Norsk Kylling skulle bygge ny fabrikk.

- Vi har som mål å skape verdens beste verdikjede for produksjon av mat. Ny fabrikk er en del av en betydelig satsning på landbruk og næringsmiddelproduksjon i Trøndelag. Her er alle gode forutsetninger på plass, med dyktige og engasjerte bønder, kompetente og engasjerte politikere og solide industriområder. Her i Trøndelag har vi alle forutsetninger for å etablere et godt samarbeid på tvers, sier Stokbakken.

Videreutvikler rugeriet

Norsk Kylling varsler samtidig at de ønsker å satse tungt i Midtre Gauldal«med fokus på investering og utvikling av Hugaas Rugeri samt forsterkning/oppbygging av spesialistkompetanse med egen avdeling i Midtre Gauldal kommune», som det heter i pressemeldingen.

- Vi ønsker derfor å beholde næringstomten der dagens fabrikk står, med tanke på framtidig næringsutvikling på Støren. Midtre Gauldal kommune er en fremoverlent kommune, og har store ambisjoner om å legge til rette for næringsutvikling på Støren. I dag ligger fabrikktomta midt i sentrum, og vi har forståelse for at man kanskje ikke ønsker industri der videre framover, men vi er åpne for forslag. Vi ønsker å bidra til god næringsutvikling i bygda, og håper vi kan gjøre det både med næringstomt og egen aktivitet, sier Stokbakken.