Ringes- og Carlsberg-ledelsen holdt torsdag fast på at all brusproduksjon skal flyttes fra E. C. Dahls til Gjelleråsen utenfor Oslo i 2015.

Konsekvensene for ingefærølet og den lokale julebrusen er fortsatt uvisse, skal man tro kommunikasjonsdirektør Simen Revold i Ringnes.

- Komplisert

- Det er spørsmål som vi ikke har funnet svar på ennå, sier han til adressa.no, og legger til:

- Vi er i gang med å utarbeide vår fremtidige glasstrategi, der vi ser på all vår glassemballasje. Dette er et veldig komplisert bilde. Vi samler inn informasjon om hvilken type glass, samt hvor og når det skal produseres. Men det er for tidlig å si noe om dette.

- Men det gjelder julebrusen, mens ingefærølet er på plastflaske?

- Der har vi heller ikke tatt noen beslutning, sier Revold.

- Må tenke

- Det skal ikke være brusproduksjon i Trondheim. Er det sannsynlig å tro at det skal produseres på Gjelleråsen og fraktes opp til Trøndelag?

- Det er jo mulig. Både praktisk og teknisk er det mulig å gjøre det.

- Men er det lønnsomt?

- Det kan det nok antakelig være, litt avhengig av hvordan man regner på det. Men om det er den klokeste og beste løsningen, er ikke gitt. Vi må fundere godt og vel og tenke de riktige tankene før vi tar en beslutning, svarer Revold.

foto
Kommunikasjonsdirektør Simen Revold i Ringnes kan ikke gi noe entydig svar på hva som skjer med julebrusen. Foto: IVAR MØLSKNES