Klesbutikken Gina Tricot legger ned butikken i Thomas Angells gate i Trondheim sentrum, hvor de har vært i ti år. Opphørssalget er godt i gang, og 14. juli er siste åpningsdato.

Norgessjef i Gina Tricot, Heidi Engan, forteller at de har valgt å ikke forlenge leiekontrakten som nå har gått ut.

- Denne butikken har ikke vært lønnsom nok for oss, og da legges den ned. Det er en naturlig del av å utvikle en kjede videre, forteller hun.

De siste tallene fra Midtbyen Management viser at omsetningen i Midtbyen har falt med 2,25 prosent de fem første månedene i år, i forhold til samme tid i fjor. Tellerne som måler besøkstall i Thomas Angells gate og Nordre gate har også målt 16 prosent færre besøkende i samme tidsrom.

Gina Tricot-kjeden skal fortsatt ha to butikker i Trondheim, begge med beliggenhet på kjøpesenter. Én på Trondheim Torg, og én på City Lade.

For stort lokale

- Butikken i Thomas Angells gate var for stor for oss. Vi satser ikke lenger på store butikklokaler, da vi har funnet ut at mindre lokaler fungerer bedre, sier Engan.

- Satser dere mer på kjøpesentre enn bysentrum nasjonalt?

- Nei, faktisk ikke. Vi har akkurat åpnet en ny butikk på gateplan på Torgallmenningen i Bergen, fordi dette var riktig lokale for oss. Hvis vi finner et lokale med rett plassering åpner vi også på gateplan, forteller Engan.

Ingen ny leietaker klar

Lokalet eies av eiendomsselskapet E. C. Dahls Eiendom, Midtbyens største utleier til næringsdrivende.

Administrerende direktør i selskapet, Svein Erik Nordbotten, forteller at de ikke har funnet nye leietakere til å ta over de to etasjene i Thomas Angells gate ennå.

- Vi jobber med saken, og prøver å få inn noen som har kapasitet til å fylle lokalet og få en omsetning der. I tillegg vil vi finne noe som kan styrke tilbudet i Midtbyen. Det er vi veldig opptatt av, sier Nordbotten.

foto
E.C. Dahls Eiendom eier bygården som nå får et tomt lokale. De er i gang med å finne en ny leietaker, forteller administrerende direktør Svein Erik Nordbotten. Foto: Morten Antonsen

Påvirker andre butikker i gaten

Daglig leder Kirsten Schultz i Midtbyen Management syns det er veldig synd når store butikker i sentrum legger ned.

- Det er ikke noe vi ønsker oss, men vi er optimistiske til at vi får inn et nytt spennende konsept i lokalene, sier Schultz.

Hun trekker frem at tomme lokaler påvirker gaten og de andre butikkene i den.

- Nå er det viktig å stå sammen og fremme Midtbyen. Nedleggelser bremser oss ikke, de forsterker viktigheten av å framsnakke vårt attraktive bysentrum, sier Schultz.

foto
Daglig leder Kirsten Schultz i Midtbyen Management syns det er synd når store butikker i Midtbyen legges ned, men er optimistisk til at det kommer nye spennende konsepter inn. Foto: Morten Antonsen